Η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, το Ρέικιαβικ είναι χτισμένο στον κόλπο Faxaflοi ενώ η ονομασία του είναι ισλανδική και σημαίνει «Κόλπος Καπνού».

Το 2008 ψηφίστηκε ως η πιο πράσινη πόλη του πλανήτη ενώ έχει και το μεγαλύτερο δίκτυο θέρμανσης από γεωθερμική ενέργεια.

Αποκαλείται και ως η πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής του Βορρά καθώς το Σαββατοκύριακο τα πολυάριθμα μπαρ του είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πρωτοποριακό κτίριο Πέρλαν ή μαργαριτάρι με 25.7 μέτρα ύψος.

Βρίσκεται στο λόφο Öskjuhlíð και σχεδιάστηκε από τον Ingimundur Sveinsson ενώ η εντυπωσιακή του πλατφόρμα προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στην πόλη και τα προάστια.

Η εκκλησία Hallgrimskirkja πήρε το όνομα της από τον Ισλανδό ποιητή Hallgrimur Petursson, έχει ύψος 73 μέτρα και εγκαινιάστηκε το 1986 ενώ ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό.

Στον κήπο της φιλοξενεί ένα άγαλμα με τον πρώτο Βίκινγκ που λέγεται ότι ανακάλυψε την Αμερική, τoν Leifur Eiríksson.

Στο εθνικό μουσείο και το μουσείο Saga μπορεί κανείς να μάθει πώς ζούσαν οι Βίκινγκς στην περιοχή.

Ο «ταξιδιώτης του Ήλιου» βρίσκεται στην προκυμαία της πόλης και το εμβληματικό γλυπτό δημιουργήθηκε από τον Γιον Γκούναρ  Άρνασον ενώ παραπέμπει στα καράβια των Βίκινγκς.

Ο Laugavegur είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος της πρωτεύουσας της Ισλανδίας με μπαράκια και ιδιαίτερες μπυραρίες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

islndreyk0

Ρέικιαβικ / Ισλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Ισλανδίας (0.01 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

islndreyk2 islndreyk3 islndreyk5 islndreyk4 islndreyk7 islndreyk6 islndreyk1

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.