Πάντα απαραίτητα ακόμη και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, τα υγρά (καλλυντικά ως επί το πλείστον) αποτελούν τον πιο σημαντικό «πονοκέφαλο» όταν ετοιμάζετε την χειραποσκευή σας. Μάθετε πώς μπορείτε να τα αποφύγετε και με τι συνίσταται να τα αντικαταστήσετε και μετατρέψτε την προετοιμασία της αποσκευής σας σε παιχνιδάκι.

Μπάρα σαμπουάν

shampoobar_3_edited Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, ναι είναι γεγονός ότι στο εμπόριο «κυκλοφορούν» μπάρες σαμπουάν. Εικονικά μοιάζουνε πολύ με σαπούνια, ωστόσο η χρηστικότητά τους είναι ακριβώς ίδια με εκείνη του σαμπουάν. Έτσι, θα μπορείτε να πάρετε στη χειραποσκευή σας το αγαπημένο σας χωρίς να μετράτε ml, ή να χυθεί και να λερώσει τα πράγματά σας ή ακόμη και να χρειαστεί να σας το πετάξουν στην περίπτωση που υπερβείτε την επιτρεπόμενη ποσότητα. Σημειώστε, μάλιστα, ότι υπάρχουν μπάρες σαμπουάν που λειτουργούν διττά, και ως κρέμες μαλλιών για εξοικονόμηση ακόμη περισσότερου χώρου. Στο Gaia Olea θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα σε μπάρες σαμπουάν.

Μπάρα κρέμας μαλλιών

conditionerbar_edited Αν είστε από εκείνες που τα μαλλιά σας είναι ξηρά και άγρια και θέλετε ακόμη και στα ταξίδια σας να τα περιποιήστε καταλλήλως, τότε η κρέμα μαλλιών θα πρέπει να αποτελεί βασικό αξεσουάρ της χειραποσκευής σας. Αν, ωστόσο, δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioner δύο σε ένα, τότε προμηθευτείτε την μπάρα κρέμα μαλλιών που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με το conditioner σας. Στο etsy.com θα βρείτε αρκετές επιλογές έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες αλλά και την τσέπη σας.

Καθαριστικό προσώπου

mantiliademaquilalge_edited Για την υγιεινή του προσώπου σας πρέπει σε όλα τα ταξίδια σας να έχετε μαζί σας και το αντίστοιχο καθαριστικό. Επειδή τα περισσότερα, ωστόσο, είναι σε υγρή μορφή προτιμήστε τα μαντηλάκια καθαρισμού. Απευθύνονται σε όλους τους τύπους προσώπου, ενώ εκτός από τον καθαρισμό του βοηθάνε και στην ενυδάτωσή του.

Λοσιόν σώματος

lotionbar_3_edited Είναι κοινό μυστικό ότι το α και το ω για ένα νεανικό και υγιές δέρμα είναι η χρήση κρέμας σώματος ή ενυδατικής λοσιόν πάντα μετά το ντους ή το μπάνιο. Το ότι ταξιδεύετε, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξετε και την καθημερινή σας ρουτίνα. Στη θέση, λοιπόν, της ενυδατικής λοσιόν ή της κρέμας σώματος τοποθετήστε μια μπάρα λοσιόν ενυδάτωσης η οποία και απορροφάται γρήγορα, δεν είναι λιπαρή και δεν αφήνει λεκέδες. Αν έχετε όρεξη και χρόνο, μπορείτε να την κάνετε και μόνη σας.