Μπορεί τα νησιά της Ελλάδας να ξεχωρίζουν για τις μαγευτικές παραλίες τους, αλλά και το ηπειρωτικό μέρος της χώρας δεν πάει πίσω και μάλιστα πολλές φορές δεν συγκρίνεται.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η μαγευτική παραλία Φακίστρα, στο ανατολικό Πήλιο, κοντά στην Τσαγκαράδα. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, η ψιλή άμμος και το βοτσαλάκι. Πρόκειται για έναν μικρό θησαυρό που εντυπωσιάζει όποιον έχει την τύχη να τον γνωρίσει από κοντά.

Η γνωστή για τα τιρκουάζ νερά της αμμουδιά, βρίσκεται σε έναν κολπίσκο με επιβλητικά και απότομα βράχια που δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Μπορεί να είναι αρκετά απομονωμένη και ανοργάνωτη αλλά αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει.

Αυτή η ερημική παραλία, λοιπόν, ενδείκνυται για όποιον θέλει να κάνει ένα μπάνιο που θα του μείνει αξέχαστο τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο βόρειο μέρος της παραλίας ξεχωρίζουν δύο θαλασσοσπηλιές όπου η μία είναι γεμάτη σταλακτίτες. Η άλλη θαλασσοσπηλιά, γνωστή ως «κρυφό σχολειό» είναι εξίσου, ίσως και περισσότερο εντυπωσιακή καθώς θα δείτε ένα ξωκκλήσι μέσα στον βράχο. Αυτό που χαρακτηρίζει το μέρος είναι το σκηνικό άγριας ομορφιάς που δε θα συναντήσει κανείς εύκολα σε άλλη παραλία της Ελλάδας.

Αν βρεθείτε στο Πήλιο για καλοκαιρινές διακοπές, αξίζει να γνωρίσετε αυτό το διαμάντι της περιοχής που θα σας γοητεύσει και θα σας μείνει αξέχαστο. Με την πρώτη κιόλας ματιά, αφού περπατήσετε σε ένα μονοπάτι για δέκα λεπτά, θα φτάσετε στην ξεχωριστή αυτή γωνιά του Πηλίου που θα σας κλέψει την καρδιά.

fakistra1 fakistra2 fakistra3shutterstock_85189879 shutterstock_665268868 shutterstock_527586313 shutterstock_527586304