Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, αλλά στην πραγματικότητα οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν μικρούς και μεγάλους θησαυρούς πολύ κοντά στα δημοφιλή αξιοθέατα.

Για παράδειγμα πολύ κοντά στον Πύργο της Πίζας βρίσκεται η γοητευτική πόλη Colle di Val d’Elsa η οποία έχει εκπληκτικά μεσαιωνικά κτίρια και πολύ λιγότερα… hashtags στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε μερικά από αυτά τα μέρη…

Montigny-le-Tilleul, Βέλγιο (κοντά στο Σαρλερουά)

tour1

Σε κοντινή απόσταση νοτιοδυτικά του Σαρλερουά μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά της Montigny-le-Tilleul, όπου υπάρχουν πολλά να δείτε, από τα σπουδαία ερείπια μέχρι παραποτάμιους περιπάτους. Το μέρος ήταν ανέκαθεν ένας τόπος μαχών, αλλά σήμερα είναι ένα υπέροχο μέρος για βόλτες. Θα μάθετε επίσης και για τη ζωή των μοναχών που έμεναν εκεί.

Bohuslan, Σουηδία (κοντά στο Γκέτεμποργκ)

tour2

Το εντυπωσιακό αρχιπέλαγος Bohuslan είναι ένας δημοφιλής προορισμός το καλοκαίρι για τους Σκανδιναβούς, αλλά όχι τόσο γνωστός στους τουρίστες. Παρά το γεγονός ότι το Εθνικό Πάρκο που αποτελείται από περισσότερες από 8.000 βραχονησίδες και πλούσια θαλάσσια ζωή, έχει μικρή παρουσία στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στα αφιερώματα.

Køge, Δανία (κοντά στην Κοπεγχάγη)

tour3

Η αγορά της πόλης Køge είναι ιδανική για μια όμορφη ημερήσια διαδρομή από την Κοπεγχάγη. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Køge είναι η ιστορική αρχιτεκτονική του κέντρου της πόλης, ενώ αν περιπλανηθείτε στους δρόμους της θα δείτε πολλά ξύλινα σπίτια με κάποια χτισμένα από τον 16ο αιώνα.

Mont-Saint-Hilare, Καναδάς (κοντά στο Μόντρεαλ)

tour4

Είναι μια ευχάριστη μικρή πόλη και αποτελεί προάστιο του Μόντρεαλ. Κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς, αλλά προσφέρει εξίσου σπουδαία αξιοθέατα και παροχές.

Santa Eulària des Riu (κοντά στην Ίμπιζα)

tour5

Η ζωή σε αυτό το θέρετρο, στην ανατολική ακτή του νησιού είναι πολύ πιο γαλήνια, αλλά οι διακοπές εξίσου απολαυστικές. Μισή ώρα από την Ίμπιζα μοιάζει με ένα αριστοκρατικό, μεσογειακό θέρετρο διακοπών.