Ο Vladimir Barbu είναι μόλις τεσσάρων ετών, είναι όμως πιθανό να έχει δει περισσότερα μέρη του κόσμου από πολλούς ενηλίκους. Το περασμένο καλοκαίρι οι γονείς του παρέτειναν το πλάνο των διακοπών τους και γύρισαν με τον γιο τους 41 χώρες σε διάστημα τεσσάρων μηνών, διανύοντας 17 χιλιάδες μίλια σε μηχανή με θέση στο πλάι.

Η οικογένεια από τη Ρουμανία, ο 36χρονος Mihai Barbu, η σύντροφός του Oana και ο 4χρονος Vladimir απόλαυσαν τοπία, όπως τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές της Ελβετίας αλλά και δραστηριότητες όπως η βόλτα με καμήλα, στο Μαρόκο.

Το ταξίδι επρόκειτο να περιλαμβάνει μόνο λίγες χώρες, σαν «ζέσταμα» για μία μεγαλύτερη ταξιδιωτική περιπέτεια που θα σχεδίαζαν αργότερα. Κανείς τους δεν περίμενε η «αποστολή» τους να διαρκέσει τόσο ούτε να περιλαμβάνει τόσο συναρπαστικές εμπειρίες.

«Ο Vladimir ήταν πολύ χαρούμενος», περιγράφει ο Mihai στη Daily Mail, δεν νομίζω να υπάρχει παιδί σε αυτόν τον κόσμο που να μην του αρέσει να ταξιδεύει με μηχανή».

Για να περιορίσει τα έξοδα η οικογένεια Barbu έμενε σε κάμπινγκ, οργανωμένα ή ελεύθερα, σε οικονομικά ξενοδοχεία ή όπου ήταν δυνατό σε φίλους. Δεν έλειψαν και οι νύχτες ύπνου κάτω από τα αστέρια, στην ταράτσα ξενοδοχείου στο Μαρόκο.

«Για μένα οι μηχανές είναι η μόνη επιλογή όταν θέλεις να ταξιδέψεις και να δεις τον κόσμο», προσθέτει, «με τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα δεν το απολαμβάνεις το ίδιο. Δεν νιώθεις ζεστός όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, ούτε την υγρασία όταν βρέχει».

Για το ταξίδι, ο 36χρονος λέει πως ήταν σαν όνειρο. «Συχνά κοιτάζω τις φωτογραφίες και αναρωτιέμαι αν είμαστε πράγματι εμείς που το κάναμε αυτό», εξομολογείται.

worldeurop2
Μαρόκο
worldeurop1
Στο δρόμο
worldeurop3
Το ταξίδι
worldeurop4
Μαυροβούνιο
worldeurop5
Ελλάδα
worldeurop6
Μαρόκο
worldeurop7
Κάμπινγκ
worldeurop8
Πορτογαλία
worldeurop9
Ιρλανδία
worldeurop10
Ύπνος κάτω από τα άστρα
worldeurop11
Σαχάρα
worldeurop12
«Απολογισμός» ταξιδιού