Όσοι είδαν τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ «Spectre» πιθανώς να πρόσεξαν το εντυπωσιακό εστιατόριο Ice Q του θεαματικού ξενοδοχείου Das Central, που αποτελεί ένα διάφανο θαύμα στα βουνά της Αυστρίας.

Δεν είναι ωστόσο το μόνο φουτουριστικό κτήριο που τραβάει το βλέμμα ξεχωρίζοντας μέσα στο χιονισμένο τοπίο.

Η Daily Mail συνθέτει έναν κατάλογο με μερικά από αυτά

Refuge Du Goûter, Άλπεις

futuristic1

Αυτό το απίστευτο ξενοδοχείο μοιάζει με φρούριο και με σφαίρα, με το μεταλλικό εξωτερικό του να δείχνει εξίσου τραχύ και σκληρό με το χιονισμένο ορεινό περιβάλλον του: τις Άλπεις.

futuristic2

Χωρά 120 άτομα

 Tschuggen Grand Hotel, Ελβετία

Πάνω στο μαλακό στρώμα χιονιού, τα σαλέ του μοναδικού Tschuggen Grand Hotel στην Ελβετία μοιάζουν με πολύχρωμα πανιά που πλέουν στην ολόλευκη θάλασσα.

futuristic3

Το ξενοδοχείο διαθέτει 130 δωμάτια και πολυτελείς ανέσεις για όσους το επισκεφθούν.

futuristic4

The Whitepod Resort, Ελβετία

Με τους δεκαπέντε ξεχωριστούς «θόλους» του για δωμάτια, αυτό το «πράσινο» ξενοδοχείο βρίσκεται σε υψόμετρο 1700 μέτρων μέσα στις Ελβετικές Άλπεις και προσφέρει στους φιλοξενούμενούς του ανεμπόδιστη θέα.

futuristic5

Σε κάθε «σφαίρα» χωρούν τέσσερα άτομα. Η μόνωση είναι ισχυρή και ο χώρος θερμαίνεται από τζάκι.

futuristic6

Das Central – Ice Q, Αυστρία

Όσοι θέλουν να ζήσουν σαν τον Τζέιμς Μποντ μπορούν να επισκεφθούν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην καρδιά του Sölden, στις Άλπεις.

futuristic7

Αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή είναι το γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμένουν σε δωμάτια και σουίτες κοντά.

futuristic8

Black Sheep, La Plagne, Γαλλία

Μπορεί το τοπίο να είναι παγωμένο αλλά τα ιγκλού  Black Sheep, με θέα το Mont Blanc, στην καρδιά της περιοχής La Plagne της Γαλλίας, είναι ζεστά.

futuristic9

Σε κάθε ιγκλού-ξενώνα χωρούν οκτώ άτομα ενώ υπάρχουν και πιο μικρά που νοικιάζονται ιδιωτικά σε οικογένειες, ζευγάρια ή μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Barin Ski Resort, Ιράν

Μπορεί να μην είναι το Ιράν η πρώτη χώρα που μας έρχεται στο νου όταν μιλάμε για σαλέ, χιόνια και σκι, αλλά η χώρα διαθέτει εκπληκτικά ski resorts.

futuristic10

Σε απόσταση περίπου μιας ώρας από την Τεχεράνη είναι το χωριό Shemshak μέσα στα βουνά Αλμπόρζ. Ένα από τα θέρετρα στην περιοχή αυτή είναι και το εικονιζόμενο Barin Ski Resort.

Kežmarské Hut, Σλοβακία

Μοιάζει με παιδικό παιχνίδι πεσμένο στο χιόνι, πρόκειται όμως για το όραμα του τσεχικού αρχιτεκτονικού γραφείου Atelier 8000. Το τσεχικό γραφείο προτείνει μια πραγματικά εντυπωσιακή δημιουργία για διαμονή στο βουνό.

futuristic11

Το Kežmarské Hut, που σχεδιάστηκε για διεθνή διαγωνισμό, είναι μια φουτουριστική κατασκευή από αλουμίνιο, γυαλί και ηλιακά πάνελ.

Σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στα βουνά High Tatra.

Split View Mountain Lodge, Νορβηγία

Τη απόλαυση να έχει το βουνό όλο δικό του μπορεί να έχει όποιος επιλέξει το Split View Mountain Lodge στο Buskerud της Νορβηγίας.

futuristic12

Περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία αλλά και χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά.

futuristic13

Υπάρχει και μικρότερος χώρος του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενηθούν προσκεκλημένοι.