Υπάρχουν εκείνοι που στις διακοπές τους θέλουν πολυσύχναστα μέρη, να διασκεδάζουν ανάμεσα στον κόσμο. Και υπάρχετε κι εσείς που προτιμάτε ήσυχα μέρη, για χαλαρές διακοπές, μακριά από τα λεφούσια των τουριστών.

Κι ένα από αυτά τα μέρη είναι σίγουρα η Χάλκη, η οποία μπορεί να πέφτει πολύ μακριά, όμως, σίγουρα αξίζει τον κόπο το ταξίδι. Εξάλλου, το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων, είναι πανέμορφο και ο ιδανικός προορισμός για ξέγνοιαστες διακοπές, χαλαρές βουτιές και ήρεμες βόλτες που θα σου θυμίσουν καλοκαίρια περασμένων δεκαετιών και άλλων εποχών, σε μια ατμόσφαιρα εξαιρετικά οικεία.

Χάλκη

Τι εννοούμε με αυτό; Η Χάλκη είναι τόσο μικρή που έχει μόλις έναν οικισμό, το Νημποριό και αν μείνετε λίγες ημέρες παραπάνω, δεν γίνεται να μην γνωρίσετε προσωπικά τους φιλόξενους κατοίκους, τους οποίους θα συναντάτε καθημερινά.

Χάλκη

Εξάλλου, εδώ βρίσκονται και όλα τα μαγαζιά του νησιού, καθώς και τα καταλύματα. Και στο πολύχρωμο Νημποριό θα κάνετε και τις απολαυστικές βόλτες σας στα ολάνθιστα σοκάκια του.

Χάλκη

Σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι βρίσκεται το Χωριό, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Στο Κάστρο των Ιπποτών σώζεται μόνο ο ναός του Αγίου Νικολάου, με τοιχογραφίες του 15ου και του 17ου αιώνα. Μακριά από όλα, όπως λέει και το όνομά της, βρίσκεται η μονή Αγίου Ιωάννη Αλάργα.

Χάλκη

Κι εννοείται πως στη Χάλκη θα σας ενθουσιάσουν και οι παραλίες της με τα πεντακάθαρα νερά. Αμμώδης είναι ο Πόνταμος, στα νότια του νησιού, που είναι κι εύκολα προσβάσιμος με τα πόδια.

Χάλκη

Βραχώδη είναι τα Φτενάγια ενώ δημοφιλείς είναι, επίσης, τα Κάνια, οι Γυαλοί ή Γιάλι με τα λευκά βότσαλα αλλά και η Αρέτα, για την οποία θα χρειαστείτε καΐκι.