H ορεινή Αχαΐα έχει πολλά μέρη που κερδίζουν τον επισκέπτη με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά τους, ενώ είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς για σύντομες αποδράσεις, μιας και είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

Ένα από αυτά τα μέρη είναι η Ζαχλωρού, το μικρό και κουκλίστικο χωριό, που είναι κρυμμένο ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, στο βάθος του φαραγγιού του Βουραϊκού.

Ζαχλωρού

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα Καλάβρυτα και αποτελεί μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού, καθώς βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής Διακοπτού- Καλαβρύτων.

Ζαχλωρού

Η Ζαχλωρού είναι ένα παραδοσιακό χωριό με γραφικά πέτρινα κτίρια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές και πολύ ήσυχο, ιδανικό για όσους θέλουν να χαλαρώσυν μακριά από τα αστικά κέντρα, στην αγκαλιά της αχαϊκής φύσης.

Ζαχλωρού

Το μέρος αυτό δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε σκηνοθέτες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, επιλέγοντάς το ως φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα γνωστών ταινιών. Ανάμεσα τους οι «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Γκόλφω» και «Αστέρω» με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μάλιστα, για την τελευταία ταινία υπάρχει και σχετική πινακίδα για το μονοπάτι που έγινε μέρος των γυρισμάτων.

Ζαχλωρού

Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η περίφημη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ένα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Για να την προσεγγίσει κανείς μπορεί να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή με την ανάβαση να διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κοντινά Καλάβρυτα, αλλά και άλλα σημαντικά μέρη της γύρω περιοχής.

Ζαχλωρού
Ζαχλωρού