Πήλιο, Μαίναλο και Παρνασσός είναι τρεις δημοφιλείς προορισμοί αυτή την εποχή, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες. Τα ξακουστά γραφικά χωριά του βουνού των Κενταύρων, αλλά και της ορεινής Αρκαδίας, κι εννοείται η Αράχωβα, είναι τα μέρη που τραβούν πάνω τους όλα τα φώτα.

Ωστόσο, υπάρχουν και χωριά που δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά είναι εξίσου πανέμορφα και αξίζει να τα ανακαλύψετε.

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

Παρόλο που οι περισσότεροι έρχονται στο Πήλιο για τα πιο δημοφιλή χωριά του, όπως Πορταριά, Μακρινίτσα, Βυζίτσα και Τσαγκαράδα, αξίζει εσείς να κάνετε τη διαφορά και να επιλέξετε κάποιο από τα λιγότερο γνωστά χωριά στο βουνό των Κενταύρων. Ένα από αυτά και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, σε απόσταση 20 χλμ. από τον Βόλο. Χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ανάμεσα σε δύο ράχες, πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο χωριουδάκι με ατμόσφαιρα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Τα κτίριά του ακολουθούν την παραδοσιακή, πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με υπέροχα νεοκλασικά που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, να κεντρίζουν τα βλέμματα όλων. Το χωριό φημίζεται, επίσης, και για την συγκλονιστική θέα του στον Παγασητικό, ενώ έχει ως «προίκα» μια από τις πιο όμορφες πλατείες χωριού στην Ελλάδα.

Ροεινό, Μαίναλο

Ένα από τα πιο άγνωστα και ήσυχα χωριά στην Ορεινή Αρκαδία συναντάται σε απόσταση 19 χλμ. από την Τρίπολη, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ο λόγος για το Ροεινό, την ευχάριστη έκπληξη της περιοχής, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του με την απλότητα που το ξεχωρίζει. Παρόλο που είναι μικροσκοπικό, το Ροεινό διαθέτει μεγάλα πετρόχτιστα κτίρια από τον 19ο αιώνα, ενώ ξεχωρίζει και για τα τρεχούμενα νερά του. Περιβαλλόμενο από ένα υπέροχο και πυκνό ελατόδασος, προσφέρει ονειρική θέα στο οροπέδιο της Δαδιάς αλλά και τον ορεινό όγκο του Μαινάλου που κυριαρχεί στην ορεινή Αρκαδία.

Χρισσό, Παρνασσός

Χρισσό

«Φωλιασμένο» στους πρόποδες του Παρνασσού, αλλά µε το βλέμμα του στραμμένο στη θάλασσα! Βρίσκεται στη Φωκίδα, το Χρισσό είναι ένα ένα χωριό… χρυσάφι. Απέχει μόλις 6 χλμ από τους Δελφούς, 15 χλµ. από την Αράχωβα και 8 χλµ. από την Ιτέα, είναι ένας προορισμός άγνωστος, αλλά μόλις τον ανακαλύψετε, θα εντυπωσιαστείτε με τη γραφικότητά του. Είναι, επίσης, αμφιθεατρικά χτισµένο, με εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό κόλπο και τον Ελαιώνα της Άµφισσας. Θα λατρέψετε τη γραφική πλατεία µε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και τα τρεχούμενα νερά, αλλά και τα γραφικά σοκάκια του, ενώ στο Χρισσό θα βρείτε και το Εθνικό – Λαογραφικό Μουσείο µε τη μεγάλη συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές, σπάνιες γκραβούρες, κεντήματα και όπλα του 1821.