Ένα από τα καλύτερα πράγματα στην αρχή μιας νέας χρονιάς είναι ο προγραμματισμός και τα όνειρα που την συνοδεύουν.

Αν και οι διακοπές σας μπορούν (και πρέπει!) να είναι ακριβώς αυτό που θέλετε να είναι -είτε πρόκειται για μια γρήγορη περιήγηση σε μια ξένη χώρα είτε για μια χαλαρή διαμονή σε ένα ξενοδοχείο σχετικά κοντά στη βάση σας- αυτές οι κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024 μπορεί να σας εμπνεύσουν για το επόμενο ταξίδι σας.

Καταφύγια ξεκούρασης και χαλάρωσης

Το 2023 πέρασε σαν σίφουνας, γι’ αυτό και πολλοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να προσπαθούν να ηρεμήσουν. Ως αποτέλεσμα, τα καταφύγια χαλάρωσης, ή τα ταξίδια που γίνονται με σκοπό την ξεκούραση, θα έχουν μεγάλη απήχηση το 2024.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Hilton διαπίστωσε ότι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι όλων των γενεών θέλουν να ταξιδέψουν το 2024 είναι για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Φέτος, δεν πρόκειται για το να χωρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες διεθνείς πόλεις σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων. Αντιθέτως, επιβραδύνετε, πάρτε το χρόνο σας και επενδύστε στη σωματική και ψυχική σας υγεία με ένα ταξίδι που φέρνει την ξεκούραση στην κορυφή της λίστας με τις επιθυμίες σας.

Ταξίδια «στην πίσω αυλή σας»

Η πανδημία έκλεισε αποτελεσματικά τα διεθνή ταξίδια, δημιουργώντας ένα φαινόμενο μπαλόνι τα τελευταία δύο χρόνια. Με την αύξηση του κόστους των ταξιδιών και τον πληθωρισμό να λαμβάνονται υπόψη, το 2024 θα είναι μια χρονιά περιορισμού.

Οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με το southernliving.com, είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τα θαύματα που βρίσκονται στις δικές τους «αυλές». Οι προορισμοί σε κοντινή απόσταση με το αυτοκίνητο και τα εύκολα μονοήμερα ή διήμερα ταξίδια θα είναι σημαντικά για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν το χρόνο και τα χρήματά τους, αλλά και να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Μουσικός τουρισμός

Τέιλορ Σουίφτ

Πείτε το «φαινόμενο Taylor Swift ή κάτι άλλο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μουσικός τουρισμός έχει εκραγεί τον τελευταίο χρόνο. Αν δεν καταφέρατε να προμηθευτείτε εισιτήρια για μια από τις εμφανίσεις της Swift, οι 48 συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί για την Ευρώπη το 2024 θα προσελκύσουν σίγουρα σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Το να δείτε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι.

Εμπειρία διαμονής

Τα παραδοσιακά ξενοδοχεία δεν θα βγουν ποτέ εντελώς από τη μόδα (μερικές φορές απλά δεν μπορείς να ξεπεράσεις την ευκολία και την άνεσή τους), αλλά οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για καταλύματα που προσφέρουν κάτι πέρα από ένα άνετο κρεβάτι και ένα μπαρ στο λόμπι.

Είτε θέλετε να κοιμηθείτε σε μια ανακαινισμένη καμπίνα τρένου είτε σε ένα μαγικό δεντρόσπιτο στο δάσος, υπάρχει μια βιωματική διαμονή για εσάς. Θέλετε να ξεφύγετε από τα πάντα; Ένα πολυτελές αγροτικό θέρετρο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε.

Αστρονομικές περιπέτειες

Μερική έκλειψη ηλίου σήμερα, ορατή και στην Ελλάδα

Σημειώστε αυτή την ημερομηνία στο ημερολόγιό σας: 8 Απριλίου 2024. Την ημέρα αυτή, θα θελήσετε να βγείτε έξω για να ζήσετε την ολική έκλειψη ηλίου, ένα αστρονομικό γεγονός που συνέβη για τελευταία φορά το 2017 και δεν θα ξανασυμβεί για άλλα 20 χρόνια μετά το 2024.

Όσοι έχουν βαλθεί να δουν το εντυπωσιακό φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο, θα κατευθυνθούν στο Σαν Αντόνιο του Τέξας ή στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, δύο μέρη όπου οι πιθανότητες να δουν το στέμμα του ήλιου κατά τη διάρκεια της έκλειψης είναι μεγαλύτερες.

Ταξίδια μικρών ομάδων

Το 2023 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τα ταξίδια πολλών γενεών με τις μεγάλες οικογένειες να επανενώνονται μετά από μια περίοδο χωρισμού λόγω της πανδημίας. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το 2024, αλλά θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει περισσότερους τύπους μικρών ομάδων, από νεαρές οικογένειες που ταξιδεύουν μαζί μέχρι ομάδες φίλων που σχεδιάζουν μεγάλες συναντήσεις.