Οι αποδράσεις τον χειμώνα, δεν είναι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα παιδιά, τα οποία επίσης έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους – ειδικά αν πηγαίνουν σχολείο – και να ζήσουν ξέγνοιαστες στιγμές όλο παιχνίδι στην ελληνική φύση.

Εξάλλου, η χώρα μας διαθέτει πολλά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε με τα παιδιά και να περάσετε αξέχαστα. Πολλοί προορισμοί είναι κοντά στην Αθήνα, για σύντομες αποδράσεις, ώστε να φορτίσετε οικογενειακώς τις μπαταρίες, μέχρι να έρθουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Πηγές Κρύας – Λιβαδειά

Ένας τόπος μαγικός, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως υδάτινος παράδεισος για την πόλη της Βοιωτίας. Ένα υπέροχο σκηνικό με γάργαρα, τρεχούμενα νερά και πλούσια φύση που εντυπωσιάζει. Τα νερά του ποταμού της Ερκύνας και οι πηγές του προσφέρουν στην πόλη μια ιδιαίτερη γοητεία, με τους επισκέπτες της Κρύας να επιλέγουν κάποια από τις ταβέρνες και τα καφέ στις δύο όχθες του ποταμού.

Σε απόσταση μισή ώρα από τη Λιβαδειά βρίσκεται το πάρκο αναψυχής λίμνη Μουσών, ένας χώρος 40 στρεμμάτων μέσα στη φύση όπου τα παιδιά θα απολαύσουν ανενόχλητα το παιχνίδι τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εναλλακτικές επιλογές.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας

Φωλιασμένα στο βουνό Ζήρεια στην Ορεινή Κορινθία, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας μικρός παράδεισος, ταυτισμένος κυρίως με τις ορεινές αποδράσεις. Μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων, σε υψόμετρο 1100, 1000 και 900 μέτρων αντίστοιχα,

Η περιοχή φημίζεται και για τις οικογενειακές ταβέρνες με τα παραδοσιακά μεζεδάκια και τις ντόπιες γεύσεις που αφήνουν στους επισκέπτες της περιοχής τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς και σε υψόμετρο 1.500 μέτρων βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας και η μονή του Αγίου Βλασίου. Επίσης, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Λίμνη Δόξα στον Φενεό, με τη διαδρομή μέχρι εκεί να είναι απλά μαγική που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Παύλιανη – Φθιώτιδα

Παύλιανη

Είναι το χωριό που θα θέλαμε όλοι για «χωριό μας». Ένας ορεινός προορισμός όνειρο, η Παύλιανη είναι ανοιχτή σε όλους για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο, προσφέροντας μια πληθώρα δραστηριοτήτων σε μικρούς και μεγάλους. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.000 μέτρων περίπου, στις καταπράσινες πλαγιές της Οίτης και σε απόσταση δυόμιση ωρών από την Αθήνα, φωλιασμένη σε ένα περιβάλλον γεμάτο με έλατα και δίπλα στις πηγές του Ασωπού ποταμού, η Παύλιανη σίγουρα αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη της Φθιώτιδας.

Λίγο έξω από το χωριό συναντάται το πρωτότυπο πάρκο αναψυχής της περιοχής που αποτελεί έμπνευση των ίδιων των κατοίκων της περιοχής. Με σεβασμό και αγάπη προς τη φύση που τους περιβάλλει, στις πηγές του Ασωπού, οι άνθρωποι της Παύλιανης δημιούργησαν έναν επίγειο παράδεισο, χωρίς καμία δόση υπερβολής, ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

Για να μπει κανείς στο πάρκο εισέρχεται από την χαρακτηριστική γέφυρα-πιάνο, πάνω από τα νερά του Ασωπού ποταμού, η οποία κατά την διάρκεια που κάποιος περπατάει πάνω της παίζει μουσική! Αιώρες που κρέμονται από τα δέντρα, ιδιαίτερα παγκάκια και αστείες επιγραφές, καθώς και άλλες ευφάνταστες και διασκεδαστικές κατασκευές καλούν τους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την ασυνήθιστη, φυσική ομορφιά της περιοχής μέσα από μια εμπειρία που τους κάνει και πάλι παιδιά.