Ακόμη και αν οι γιορτές σας βρίσκουν στην πόλη, πάντα υπάρχει μια αφορμή να πραγματοποιήσετε, έστω και μονοήμερες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ. Και τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι μία από αυτές, καθώς η κοντινή τους απόσταση από την Αττική, τα καθιστά ιδανική επιλογή για μια αναζωογονητική εορταστική εξόρμηση -και χωρίς διανυκτέρευση.

Φωλιασμένα στο βουνό Ζήρεια, στην Ορεινή Κορινθία και σε υψόμετρο από 1.100 έως 900 μέτρα, τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας μικρός παράδεισος, ταυτισμένος κυρίως με τις ορεινές αποδράσεις.

Μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Άνω Τρίκαλα, την Μέση συνοικία Τρικάλων και την Κάτω Συνοικία Τρικάλων, σε υψόμετρο 1100, 1000 και 900 μέτρων αντίστοιχα, και είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας.

Πετρόκτιστα αρχοντικά ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή καθώς υπάρχουν πολλά κτίσματα και εκκλησίες του 16ου- 18ου αιώνα. Και στις τρεις συνοικίες θα δει κανείς την παράδοση να κυριαρχεί ενώ το χειμώνα η φύση δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό ιδανικό για χαλάρωση από την καθημερινότητα των αστικών κέντρων.

Ακόμη, η περιοχή φημίζεται και για τις οικογενειακές ταβέρνες με τα παραδοσιακά μεζεδάκια και τις ντόπιες γεύσεις που αφήνουν στους επισκέπτες της περιοχής τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι τρεις συνοικίες των Τρικάλων Κορινθίας

Στα Κάτω Τρίκαλα δεσπόζει στο κέντρο η πετρόχτιστη πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια. Στα Μεσαία Τρίκαλα κυριαρχεί το παραδοσιακό στοιχείο, ενώ στα Άνω οι εκκλησίες (ακόμα και του 16ου αιώνα) και τα πετρόκτιστα αρχοντικά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συνοικία.

Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τους οικισμούς και σε υψόμετρο 1.500 μέτρων βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, ιδανικό για αρχάριους αλλά και για πιο έμπειρους. Τα Τρίκαλα, τον χειμώνα έχουν μία ξεχωριστή ομορφιά, όταν «τυλίγονται» με το πέπλο του χιονιού. Επίσης, βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα, καθιστώντας τα έτσι δημοφιλή προορισμό για κοντινές εξορμήσεις. Πλατάνια και καστανιές, τρεχούμενα νερά και παραδοσιακά σπίτια δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.