Καμία γειτονιά της Μαδρίτης δεν είναι τόσο ζωντανή και ποικιλόμορφη όσο η Embajadores, η οποία εκτείνεται στην πολυπολιτισμική barriada (γειτονιά χαμηλού εισοδήματος) Lavapiés και στην περιοχή El Rastro, την ιστορική υπαίθρια αγορά της πόλης.

Στην πλατεία Tirso de Molina συνυπάρχουν ανθοπώλες και τα υπέροχα και πολύχρωμα μπουκέτα τους με την street art του διάσημου Ισπανού καλλιτέχνη Okuda. Δίπλα στα ινδικά εστιατόρια που έχουν ξεφυτρώσει γύρω από την Calle de Lavapiés, ο επισκέπτης της γειτονιάς βρίσκει παραδοσιακά εστιατόρια, όπου οι θαμώνες συγκεντρώνονται για να παραγγείλουν τα περίφημα zapatillas (δύο φέτες ψωμί γεμισμένες με χοιρινό και τυρί).

La Casa Encendida: Το Πολιτιστικό κέντρο σημείο αναφοράς για τη γειτονιά

Σημείο αναφοράς για τη γειτονιά, αλλά και τη Μαδρίτη γενικότερα, το πολιτιστικό κέντρο της πόλης La Casa Encendida. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει εκθέσεις, φεστιβάλ, ταινίες, ζωντανή μουσική, μέχρι συνέδρια και δραστηριότητες για παιδιά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανοίγει μια εντυπωσιακή βεράντα, όπου διοργανώνονται συναυλίες, παραστάσεις και κύκλοι ταινιών σε εξωτερικούς χώρους.

Τι να κάνετε στη γειτονιά

Αν είναι Κυριακή και ο καιρός είναι καλός, πρέπει να συμμετάσχετε στο πολύβουο πλήθος που ψάχνει για θησαυρούς στο Rastro, μια υπαίθρια αγορά του Σαββατοκύριακου όπου οι πωλητές πουλάνε κάτι για όλους: ρούχα και αξεσουάρ, παιχνίδια, έπιπλα προς αναπαλαίωση, χειροτεχνίες, μεταχειρισμένα αξιοπερίεργα και πραγματικά έργα τέχνης.

Οι γαστρονομικές αγορές στο Embajadores

Το Embajadores διαθέτει δύο γαστρονομικές αγορές όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αλλά και να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές, χωρίς να καταστρέψετε τον προϋπολογισμό σας. Η πρώτη είναι η Mercado de San Fernando, και η δεύτερη η Mercado de Antón Martín, όπου βρίσκεται το Yokaloka: ένα από τα πιο διάσημα ιαπωνικά εστιατόρια της πόλης.

Μείνετε ξύπνιοι μέχρι αργά

«Για τους Παριζιάνους, μοιάζει σαν αυτή η γειτονιά να εφηύρε πρακτικά το κοκτέιλ μπαρ», σημειώνει το Time Out για τη γειτονικά, οπότε μια υπέροχη βραδινή έξοδος είναι εγγυημένη στο Embajadores, με τις επιλογές να καλύπτουν όλα τα γούστα.