Αν είστε λάτρης του κλασσικού ελληνικού street food σε «boutique εκδοχή», αν με άλλα λόγια αγαπάτε το σουβλάκι και αναζητάτε μονίμως το μέρος εκείνο που ξέρει πώς να το προσφέρει, τότε το Roots στην Αράχωβα, είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε. Κι επειδή φέτος το «φαινόμενο σουβλάκι» στον συγκεκριμένο προορισμό (θα) είναι έντονο, επισκεφτήκαμε το new entry Roots για να δούμε περί τίνος πρόκειται.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού
Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης

Καταρχάς βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου και διακρίνεται για τον μοντέρνο του χώρο που αποπνέει καθαριότητα, άποψη και άνεση. Στα δυνατά του συν, το γεγονός πως όταν θα καθίσεις να απολαύσεις το γεύμα ή το δείπνο σου εδώ, βγαίνοντας δεν αισθάνεσαι ότι έχεις «πάρει» πάνω σου όλες τις μυρωδιές του χώρου.

DS2_4181-1-2-2

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις του καταλόγου, εδώ συναντάμε ένα «μαζεμένο» μενού με προτάσεις ωστόσο που είναι ικανές να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Απολαμβάνουμε πρώτης ποιότητας κρέατα και πέραν των κλασσικών επιλογών, όπως κοτόπουλο και χοιρινό σε γύρο ή σουβλάκι, επιλέγουμε ανάμεσα σε σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος, κεμπάπ και ζουμερά μπιφτέκια τα οποία σερβίρονται σε μερίδα.

DS2_4205-1-7-7

Σας συνιστούμε να δοκιμάσετε κάποια από τις σαλάτες του, με την Roots Salad (λόλα, iceberg, ντοματάκι, χοιρινός γύρος, flakes γραβιέρας Κρήτης και σος κοκτέιλ) να ξεχωρίζει, ενώ οι 2 προτάσεις burger του καταλόγου θα σας γίνουν «αμαρτωλή« συνήθεια. Καλό είναι να ξέρετε πως έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε σταρένια πίτα, ολικής αλλά και καλαμποκιού, ενώ τα τυλιχτά σας μπορούν να γίνουν και με κυπριακή.

DS2_4210-1-9-9

Tip: Must του καταλόγου, είναι το σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος.

DS2_4203-1-6-6

Πληροφορίες
Καθημερινά:13.00-02.00, 2,3 ευρώ (πίτα με σουβλάκι χοιρινό)
Κεντρικός δρόμος, Αράχωβα
τηλ. 2267031712  DS2_4174-1-1-1 DS2_4184-1-3-3