Την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο «καλωσορίζει» ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εκφράζοντας τη χαρά του που οι ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφώνησαν και επέτρεψαν να ανοίξουμε και πάλι τη σύνδεση. Παράλληλα ο υπουργός απάντησε στα όσα ακούγεται για επιβολή νέου lockdown επισημαίνοντας πως πρόκειται για πληροφορίες που δεν ισχύουν.

Σε συνέντευξή του στο Sky News ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είπε: «Απολαμβάνουμε πάντα την παρέα των φίλων μας από το Ηνωμένο Βασίλειο και χαιρόμαστε πολύ που οι ειδικοί μας στον τομέα της υγείας συμφώνησαν και μας επέτρεψαν να ανοίξουμε και πάλι τη σύνδεση με το Ηνωμένο Βασίλειο» και συμπλήρωσε: «Είμαστε ευγνώμονες που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα στη λίστα των χωρών στις οποίες είναι δυνατό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές».

Σε ερώτηση πόσο ασφαλές είναι να έρθουν οι Βρετανοί στην Ελλάδα, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση και ανάφερε τα εξής «παρακολουθούμε τα νούμερα και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε εγρήγορση. Δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Αν χρειαστεί, θα λάβουμε στοχευμένα μέτρα. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή επιβολή γενικής καραντίνας (lockdown). Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Θα θέλαμε να το διαψεύσουμε. Η Ελλάδα έχει ανοίξει τις πύλες της στους ξένους τουρίστες – από την Ευρώπη κυρίως – και αυτό θα συνεχιστεί».

Εστιάζοντας στα μέτρα προστασία της δημόσιας υγείας, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και μερικές εβδομάδες κινείται σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Το γεγονός ότι τα Βαλκάνια – όχι μόνο η Σερβία – έχουν μια έξαρση είναι ένα θέμα που παρακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε. Αλλά είμαι σίγουρος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την κατάσταση υπό έλεγχο και ότι δε θα χρειαστεί να λάβουμε μέτρα. Αλλά αν χρειαστεί, φυσικά, το ζήτημα είναι ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών μας και των πολιτών μας, ώστε να διαφυλάξουμε την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας που επιδείξαμε τους τελευταίους μήνες», ανάφερε ο υπουργός.

 

TAGS