Ένα υπόγειο Hobbit μοτέλ εμπνευσμένο από την ιστορία του JRR Tolkien είναι ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη στον κόσμο που θα μπορούσε να περάσει κανείς μια βραδιά.

Και βρίσκεται σε ένα από τα πιο ασυνήθιστα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του κόσμου.

Αν όμως η… υπόγεια διαμονή δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε ανάμεσα σε ένα τρένο, ένα αεροπλάνο, ή ένα πλοίο.

Θα τα βρείτε όλα στο Woodlyn Park στο Waitomo της Νέας Ζηλανδίας.

Οι ιδιαίτερες αυτές εγκαταστάσεις βρίσκονται διασκορπισμένες σε μια έκταση 3,5 εκταρίων.

Ο ιδιοκτήτης του ξεχωριστού αυτού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αποφάσισε να ξαναδώσει ζωή σε μερικά ιστορικά μεταφορικά μέσα, τα οποία πετάχτηκαν «στον κάλαθο των αχρήστων». Όπως για παράδειγμα σε ένα τρένο του 1950 και ένα από τα τελευταία αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων στον πόλεμο του Βιετνάμ και ένα περιπολικό πλοίο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει η Daily Mail.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ήθελε να κάνει μια νέα αρχή στον τουριστικό τομέα, όμως με κάτι πολύ ιδιαίτερο. «Είδα μια διαφήμιση στο διαδίκτυο για ένα παλιό τρένο και αμέσως κατάλαβα ότι αυτό ήταν που έψαχνα» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι οι επισκέπτες ενθουσιάζονται πολύ με τις εγκαταστάσεις. Έρχονται άνθρωποι που τους αρέσουν τα οχήματα, τα τρένα, τα πλοία και τα αεροπλάνα. Κι επειδή όλα έχουν κάποια ιστορική αξία, το συγκρότημα έχει γίνει κάτι σαν… τουριστική ατραξιόν» ανέφερε ακόμη.