Η όμορφη πόλη των Τρικάλων, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης και πατρίδα του περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού.

Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της.

Ξεκινήστε την βόλτα σας στην πόλη από την παλιά αρχοντογειτονιά των Τρικάλων, την διατηρητέα παραδοσιακή συνοικία Βαρούσι και δείτε τα ξεχωριστά της σπίτια, βαμμένα με διάφορα χρώματα και μαρτυρούν την οικονομική ακμή της πόλης μεταξύ του 18ου και 19ου αι.

Τα στενά πλακόστρωτα στενάκια προσδίδουν γραφικότητα στη συνοικία. Εδώ θα συναντήσετε τις περισσότερες και τις παλαιότερες εκκλησίες των Τρικάλων.

Κάντε μια ρομαντική βόλτα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, στις όχθες του Ληθαίου, ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού. Δέκα γέφυρες συνδέουν τις δύο όχθες. Η κεντρική είναι μεταλλική και κατασκευάστηκε από Γάλλους το 1886.

Στα βόρεια της πόλης, πάνω σε λόφο, δεσπόζει ο επιβλητικός όγκος του φρουρίου του Ιουστινιανού, όπου σήμερα λειτουργεί χώρος αναψυχής. Στην ανατολική του πλευρά, βρίσκεται το Ρολόι, έμβλημα της πόλης, που κτίστηκε αρχικά τον 17ο αι. κι έχει υποστεί διαδοχικές καταστροφές και ανακατασκευές.

Δείτε ακόμα τα ερείπια του «Ασκληπιείου της Τρίκκης», όπου έχουν σωθεί σημαντικά ψηφιδωτά, την Αρχαιολογική Συλλογή της πόλης σε κτίριο κάτω από το φρούριο και το Κουρσούμ Τζαμί του 16ου αι., στην είσοδο της πόλης από την Καρδίτσα.

Περπατήστε στο άλσος του Προφήτη Ηλία με τον ζωολογικό κήπο, στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, με τη μικρή λίμνη στο κέντρο, αλλά και στον κεντρικό πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού, με τα εμπορικά καταστήματα και τις διαδοχικές πολυσύχναστες καφετέριες.

Στο τέρμα της οδού, βρίσκεται το εντυπωσιακό κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης, που κατασκευάστηκε το 1886.

Χρησιμοποιήστε την πόλη των Τρικάλων ως έδρα για τις εξορμήσεις σας στον ελατοσκέπαστο ορεινό όγκο της Πίνδου με τα δεκάδες παραδοσιακά χωριά.

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στα Τρίκαλα και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr.

Ananti City Resort
Από: 96 ευρώ

Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον
Από: 79 ευρώ

Gallery Art Hotel
Από: 67 ευρώ

Divani Hotel
Από: 55 ευρώ