Το μικρό ιστορικό νησί της Ύδρας είναι το πιο κοσμοπολίτικο του Αργοσαρωνικού. Η Ύδρα είναι ένα μακρόστενο νησί με έκταση 52 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει μόλις 6 ναυτικά μίλια από την Πελοπόννησο (Αργολίδα).

Το νησί πήρε το όνομά του από τα άφθονα νερά που ανάβλυζαν από τις πηγές κατά την αρχαιότητα.

Η Ύδρα είναι ένα νησί με πλούσια ναυτική παράδοση και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821 μαζί με τις Σπέτσες και τα Ψαρά. Αυτό θα το διαπιστώσετε κάνοντας μια βόλτα στο νησί καθώς θα συναντήσετε παλιά αρχοντικά, μουσεία, κανόνια και πολεμίστρες στο λιμάνι.

Το λιμάνι της Ύδρας βρίσκεται στην πόλη της, η οποία έχει ανακηρυχτεί διατηρητέα. Πρέπει να γνωρίζετε πως στην Ύδρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν τα παραδοσιακά γαϊδουράκι,α καθώς και θαλάσσια ταξί που κάνουν δρομολόγια από παραλία σε παραλία.

Αληθινό υπόδειγμα αισθητικής, η πόλη της Ύδρας είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι, με τα πέτρινα αρχοντικά να στέκουν σαν φρούρια στο βραχώδες τοπίο, τονίζοντας τη μεγαλοπρέπεια του νησιού.

Στην περιήγηση σας στην πόλη, αξίζει να δείτε τα κανονιοστάσια στην είσοδο του λιμανιού, την παλιά πετρόχτιστη μπαρουταποθήκη, που σήμερα στεγάζει το λιμεναρχείο, αλλά και τα πολλά αρχοντικά.

Περπατήστε στα Καλά Πηγάδια, συνοικία που οφείλει το όνομά της στα δύο πηγάδια που τροφοδοτούσαν με νερό τους κατοίκους της πόλης για περισσότερα από 200 χρόνια και ανεβείτε ως το λόφο της Κιάφας, όπου είναι χτισμένη η παλαιότερη συνοικία της πόλης, με λιθόχτιστα σπίτια, ψηλούς μαντρότοιχους και στενά δρομάκια.

Το σίγουρο είναι ότι η μαγική ατμόσφαιρα του νησιού και η απαράμιλλη γοητεία του θα κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά σας.

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στην Ύδρα και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr.

Ξενοδοχείο Φαίδρα
Από:
90 ευρώ

Angelica Hotel Ύδρα
Από:
90 ευρώ

Sidra Hotel Ύδρα
Από:
65 ευρώ

Hydra Icons Guest House
Από:
50 ευρώ