Μια από τις μεγαλύτερες και πιο γοητευτικές πόλεις της χώρας μας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της, δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, κτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου και σε απόσταση αναπνοής από το βουνό του Πηλίου.

Ο Βόλος συνδυάζει όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων, ενώ συνδέεται με την περίφημη Αργοναυτική Εκστρατεία, ένα από τα σημαντικότερα έπη του ελληνικού μυθολογικού κύκλου.

Ο πλούτος της περιοχής και η μεγάλη του ιστορία αποτυπώνονται στην αρχιτεκτονική δομή της πόλης, που αποπνέει αυτοπεποίθηση και αρχοντιά. Τα πολλά αρχοντικά, τα δημόσια μέγαρα, μουσεία βιομηχανικές εγκαταστάσεις των αρχών του 20ου αιώνα και οι ιστορικές εκκλησίες κάνουν την περιήγηση στον Βόλο πραγματικά απολαυστική.

Η θάλασσα δημιουργεί ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με γραφικά μαγαζιά, ανάμεσά τους και τα περίφημα τσιπουράδικα, όπου θα απολαύσετε το παραδοσιακό τσίπουρο και ξεχωριστούς θαλασσινούς μεζέδες.

Η πεζοδρομημένη παραλιακή λεωφόρος Αργοναυτών και το επιβατικό λιμάνι στο δυτικό άκρο της, με την εκπληκτική θέα προς το ανοικτό πέλαγος, είναι το δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης και περιπάτου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των περιπάτων και του ποδηλάτου, ο Βόλος προσφέρει ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων 10 χλμ.

Αξίζει να επισκεφθείτε την πεζοδρομημένη λεωφόρο Αργοναυτών, στην οποία ξεχωρίζουν η «Αργώ» (στο λιμάνι), έργο του γλύπτη Νικόλα και «σήμα κατατεθέν» της πόλης, αλλά και το σκαρί της σύγχρονης Αργούς, αλλά και το πανέμορφο κτίριο Παπαστράτου (1926) με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που σήμερα φιλοξενεί υπηρεσίες και σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κάντε μια βόλτα στη συνοικία «Παλιά» στον δυτικό τομέα του Βόλου για να θαυμάσετε τα ρωμαϊκά λουτρά, τα ερείπια του κάστρου (μέσα 6ου αι. μ.Χ.), την οθωμανική πυριτιδαποθήκη (1600), την πλατεία Αγίων Θεοδώρων και το πρώην εργοστάσιο Τσαλαπάτα (1925), που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Έντονη νυχτερινή ζωή, που ενισχύεται από την δυναμική παρουσία των φοιτητών στην πόλη, νέα στέκια, φιλόξενα εστιατόρια και τα περίφημα τσιπουράδικα σας υπόσχονται μια αξέχαστη εκδρομή!

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στο Βόλο και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Xenia Volou Domotel
Από: 102 € 

Volos Palace Hotel

Από: 88 €

Park Hotel Βόλος
Από: 90 €

Aegli Pallas Hotel Βόλος
Από: 65 €

Kipseli Hotel Βόλος
Από: 61 €