Εκεί που το καταπράσινο βουνό των Κενταύρων ανταμώνει το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους βρίσκεται το Χορευτό ένα από τα ομορφότερα παραθεριστικά θέρετρα του Πηλίου.

Επίνειο της Ζαγοράς και με μια καταπληκτική αμμουδιά μήκους σχεδόν 2,5 χιλιομέτρων, το Χορευτό βρίσκεται σε απόσταση 54 χιλιομέτρων από το Βόλο.

Το Χορευτό ήταν μια από τις καλοκαιρινές κατοικίες των μυθικών θεών του Ολύμπου. Όπως μας πληροφορούν ο Όμηρος, ο Πίνδαρος και ο Ευριπίδης, στο Πήλιο έγιναν οι γάμοι του Πηλέα και της Νηρηίδας Θέτιδας και του βασιλιά των Λάπαθων Πειρίθου με την ωραία Ιπποδάμεια.

Στα νεότερα χρόνια, το Χορευτό υπήρξε ξακουστό λιμάνι απ’ όπου ξεκινούσαν τα «Ζαγοριανά καράβια», τα οποία ταξίδευαν απ’ τις αρχές του 17ου αιώνα στις θάλασσες όχι μόνο του Αιγαίου αλλά της Μαύρης θάλασσας και της ευρύτερης Μεσογείου. Οι χοροί των ναυτικών όταν επέστρεφαν σε αυτό μετά από τα μεγάλα ταξίδια τους έδωσαν αυτό το όνομα.

Το Χορευτό έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, και χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται λόγω της αυξημένης τουριστικής του κίνησης.

Ξενώνες και ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινή διασκέδαση, σε συνδυασμό με τις αμέτρητες επιλογές για εξερευνήσεις στην όμορφη φύση δημιουργούν έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.
Αξίζει να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που είναι χτισμένο πάνω σε προγενέστερο αρχαίο ναό, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του, αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Περιηγηθείτε στις Σπηλιές, περιοχή όπου ναυάγησε το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του Ξέρξη το 480 π.Χ.
Χαλαρώστε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια και δείτε την βιβλιοθήκη της Ζαγοράς, αλλά και τα εργαστήρια παραγωγής γλυκών και ζυμαρικών των γυναικών του χωριού.

Που να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στο Χορευτό και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr

Hagiati Beach Hotel
Από: 54 € 

Cleopatra
Από: 40 €

Ξενώνας Καλύβι
Από: 40 €