Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 15: Βιέννη, Αυστρία

Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, η αρχοντική Βιέννη αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη, καθώς και το πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της χώρας.

Η Βιέννη συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό, μοντέρνα τέχνη και παράδοση, γεύσεις και εικόνες, παρελθόν αλλά και μέλλον. Οι ταξιδιώτες που κατακλύζουν κάθε χρόνο την πόλη, μαγεύονται από την ατμόσφαιρα του ένδοξου παρελθόντος της, τα εντυπωσιακά της αξιοθέατα και την gourmet κουζίνα της.

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της είναι εμφανής σε κάθε της σημείο, από τα φιλόξενα καφέ της, όπως το ιστορικό Καφέ Γκρίνσταϊντλ, ως τα στιλάτα εστιατόρια και φυσικά τα υπέροχα μουσεία της.

Η σημερινή Βιέννη παρουσιάζεται στον επισκέπτη ως αποτέλεσμα έντονης δόμησης του 19ου αιώνα, ειδικά με την επιβλητική κυκλική λεωφόρο Ρίνγκστράσσε με τα εντυπωσιακά μέγαρα, όπως η Όπερα , το δημαρχείο, το κοινοβούλιο, μουσεία και παλάτια.

Περπατήστε στον κεντρικό εμπορικό της δρόμο, την Κέρντνερ Στράσε με τα δεκάδες καταστήματα, αλλά και στην Μαρίαχίλφερ Στράσε με τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Επισκεφθείτε τα αυτοκρατορικά παλάτια του Χόφμπουργκ και του Σένμπρουν, στα οποία λειτούργησε ο πρώτος ζωολογικός κήπος του κόσμου, τα δίδυμα μουσεία Kunsthistorisches, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Technisches Museum.

Σημαντικό αξιοθέατο, επίσης, είναι και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου. Οι περιοχές που συνδέονται με τους πολλούς συνθέτες που έζησαν στη Βιέννη έχουν γίνει «περιοχές λατρείας», όπως οι διάφορες κατοικίες του Μπετόβεν και το νεκροταφείο του Αγίου Μαρξ (κενοτάφιο του Μότσαρτ). Στα κυριότερα πολιτιστικά σημεία περιλαμβάνονται το Μπούργκτεατερ και η Όπερα.

Οι λάτρεις της μοντέρνας τέχνης θα μαγευτούν από το Museums Quartier, όπου είναι συγκεντρωμένα πολλά ξεχωριστά μουσεία, όπως το Leopold, το Kindermuseum, ιδανικό για παιδιά, αλλά και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Mumok.

ιπλέον αφορμές για τέχνη αλλά και ένα μεγάλο shop που σίγουρα δεν θα σε αφήσει αδιάφορο.
Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο περίφημο Θεματικό Πάρκο Πράτερ και μια βόλτα με τον γιγάντιο τροχό Riesenrad, που χτίστηκε το 1896, θαυμάζοντας τη μαγευτική θέα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!