Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 72: Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Μια από τις νεότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αλλά ταυτόχρονα μια αρχαία και σημαντική πόλη της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, της Σλοβακίας, η Μπρατισλάβα είναι μια πόλη, στην οποία αναμειγνύονται πολιτισμοί, όπου τέσσερις γλώσσες κυριαρχούν στους δρόμους και οι κουζίνες της μισής Ευρώπης φαίνεται να έχουν σμίξει στα εστιατόρια του κέντρου της πόλης.

Φιλοξενώντας κάστρα και ξεχωριστής αισθητικής κτήρια, οι σχεδόν μεσογειακοί δρόμοι της πόλεις, έχουν εξαπλωθεί στις όχθες του Δούναβη, ενώ τα πλούσια πάρκα και τα κλασικά κτήρια συνθέτουν το σκηνικό ενός φιλόξενου προορισμού.

Το κάστρο, που δεσπόζει σε έναν λόφο πάνω από την πόλη, χτίστηκε τον 11ο αιώνα, ενώ είναι εμφανείς και μπαρόκ επιρροές της Αναγέννησης.

Κι αν ένα κάστρο δεν είναι αρκετό, αν κινηθείτε μερικά χιλιόμετρα πιο πάνω θα βρείτε ένα δεύτερο σκαρφαλωμένο σε ένα αμμώδες σημείο, που θεωρείται ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία της πόλης, λόγω της μαγευτικής θέας στο Δούναβη.

Στις πιο κεντρικές περιοχές της πόλης, το τρενάκι Prešporáčik θα σας μεταφέρει από μουσείο σε μουσείο, γύρω από τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης, ενώ μπορείτε κάθε να κάνετε στάσεις για να θαυμάσετε την κλασική πρόσοψη του αρχιερατικού παλατιού Palace, τις ταπετσαρίες της Εθνικής Πινακοθήκης, που χρονολογούνται από το 1630 και απεικονίζουν μυθικές ελληνικές ιστορίες αγάπης.

Αν είστε καλοφαγάς, θα βρείτε κάθε είδους φαγητού, σε μια πόλη με το παρατσούκλι «ένα τεράστιο εστιατόριο»! Πάνω απ ‘όλα, όμως, η Μπρατισλάβα είναι μια μαγευτική πόλη πολιτισμού σε μια χώρα που παραμένει ακόμα ανεξερεύνητη.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!