Για την ανησυχία έχει προκληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, μεταξύ των οποίων, βρίσκονται και τα προσωπικά δεδομένα περίπου 620.000 Ελλήνων μίλησαν σε τηλεοπτική τους συνέντευξη την Παρασκευή (9/4) η διευθύντρια του CSI Ιnstitute Κέλλυ Ιωάννου και ο πρόεδρος Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος.

«Με ανησυχεί η σιγή ιχθύος από το Facebook. Έπρεπε εντός 72 ωρών έπρεπε να έχει ενημερώσει τον κάθε χρήστη ατομικά για το τι συνέβη» είπε στο Mega.

Συμβουλεύοντας τους χρήστες τους πρότεινε να χρησιμοποιούν mail για τις επαγγελματικές και τις προσωπικές του δραστηριότητες από αυτό με το οποίο συνδέονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ζούμε σε εποχή που ότι διοχετεύουμε προς τα έξω, έχουν εμπορική αξία. Κάποιοι κλέβουν δεδομένα και τα αναρτούν στο dark web και ζητούν λύτρα στη συνέχεια» επεσήμανε η διευθύντρια του CSI Ιnstitute και κλινική εγκληματολόγος.

«Οργανωμένα συμφέροντα πίσω από τα χακαρίσματα στο Facebook»

Στο Mega επίσης μίλησε και ο πρόεδρος Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος, αναλύοντας τι συνεπάγεται η διαρροή δεδομένων και πώς χρησιμοποιούνται.

«Με τη διαρροή δεδομένων οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο μάρκετινγκ, νόμιμα ή παράνομα, έχουν τα στοιχεία μας. Ξέρουν το φύλο μας» σημείωσε, ενώ έκανε λόγο, ότι ορισμένα από τα μηνύματα που μπορούμε να δεχτούμε σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να μας κοστίσει 20 ευρώ αν απαντήσουμε.

«Οργανωμένα συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τα χακαρίσματα στο Facebook. Έχουν στόχο τον ψηφιακό σας πορτοφόλι, εάν δεν χρησιμοποιείται κρυπτονομίσματα. Ψηφιακό πορτοφόλι είναι ο τραπεζικός σας λογαριασμός» συμπλήρωσε.