Το Facebook διέγραψε σήμερα μια ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο κορονοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη. Παράλληλα, το ίδιο ποστ στο Twitter, αναφέρεται ως «παραπλανητικό», με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται στον λογαριασμό του.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook, ο Άντι Στόουν, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση, επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέβασε το ίδιο μήνυμα και στο Twitter, το οποίο δέχθηκε επίσης «άκυρο».

Δείτε τι εμφανίζεται στη σελίδα του στο Twitter:

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στον Λευκό Οίκο, έπειτα από τέσσερις ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό και παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας στο βίντεο αυτό.