Ένας νέος λογαριασμός έκανε την εμφάνισή του στο Twitter το Σάββατο 25 Αυγούστου, καταφέρνοντας μέσα σε πολύ μικρό χρόνο να γίνει viral και να αποκτήσει τεράστια απήχηση. Ο λόγος; Μια ματιά στην ονομασία του χρήστη αρκεί για να καταλάβει κανείς: @WarrenBuffet99.

Δημοσιογράφοι ακόμα και πολιτικοί έσπευσαν να κάνουν «like» και να μοιραστούν τις εμψυχωτικές φράσεις ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. 300.000 «likes» συγκέντρωσε η πρώτη ανάρτηση και κοντά στα 2.000.000 οι υπόλοιπες μέσα σε λίγα 24ωρα.

Είναι, όμως, αυτός ο νέος λογαριασμός του μεγιστάνα επενδυτή Warren Buffett; Προφανώς όχι, γι’ αυτό άλλωστε και την Τετάρτη 29/8 εξαφανίστηκε από τη σελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 87χρονος Αμερικάνος διατηρεί λογαριασμό στο twitter (@WarrenBuffett) αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριος αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο του τιτίβισμα ήταν το 2016.

Όταν αποφασίσει να τουιτάρει, πάντως, ασχολείται κυρίως με πετυχημένες γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμου ή με οικονομικά θέματα.

Τα σημάδια ότι ο λογαριασμός @WarrenBuffet99 ήταν ψεύτικος υπήρχαν και οι πιο παρατηρητικοί θα καταλάβαιναν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Ξεκινάμε από το πιο εμφανές: από το επίθετο έλειπε ένα «t» στο τέλος – Buffet αντί για Buffett, που είναι το σωστό.

Κατά δεύτερον, εξίσου σημαντικό, δεν υπήρχε το μπλε τικ που υποδηλώνει ότι ο λογαριασμός έχει επαληθευτεί από το ίδιο το twitter.

Στις λίγες μέρες που ήταν στον «αέρα» οι αναρτήσεις που έγιναν αφορούσαν μόνο εμψυχωτικές φράσεις. Και όπως προαναφέραμε ο αυθεντικός Warren Buffett όταν αραιά και που αποφασίσει να τουιτάρει ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα.

Το BBC επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τον διαχειριστή του λογαριασμού @WarrenBuffet99, αλλά δεν πήρε απάντηση και προφανώς ούτε πρόκειται να πάρει τώρα που ο λογαριασμός κατέβηκε…