Η Sony ξεκαθάρισε τελικά το τοπίο και επιβεβαίωσε τις φήμες πως τα χειριστήρια του PS4 δεν θα δουλεύουν με τους νέους τίτλους του PS5.

Το νέο PlayStation θα υποστηρίζει δηλαδή τα controllers του PS4, μόνο όμως αν είναι να παίξεις παιχνίδια του PS4. Αλλιώς τα χειριστήρια της τωρινής κονσόλας δεν θα είναι συμβατά με τα παιχνίδια του PS5.

«Πιστεύουμε πως τα παιχνίδια του PS5 πρέπει να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που φέρνουμε στην πλατφόρμα, μεταξύ αυτών και οι λειτουργίες του ασύρματου χειριστηρίου DualSense», γράφει χαρακτηριστικά η Sony στη δήλωσή της.

Τα υπάρχοντα DualShock 4 controllers, αλλά και τα PS4 controllers συνεργαζόμενων τρίτων εταιριών, «θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τα υποστηριζόμενα PS4 παιχνίδια».

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως οι ιδιοκτήτες του PS5 θα χρειαστεί να αγοράσουν νέα χειριστήρια για να παίξουν τους τίτλους του PS5, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τα χειριστήρια του PS3 που δεν δούλευαν στο PS4.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει εξάλλου και στο άλλο στρατόπεδο, της Microsoft. Τα χειριστήρια του Xbox 360 δεν δουλεύουν στο Xbox One. Η εταιρία υποσχέθηκε όμως να κάνει συμβατά τα controllers του Xbox One με τη νέα κονσόλα Xbox Series X