Η τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα, με τον χώρο της νομικής να φαίνεται πώς μπαίνει στο πεδίο δράσης της, καθώς μία εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει φτιάξει τον «πρώτο ρομποτικό δικηγόρο».

Η νεοσύστατη εταιρία παροχής νομικών υπηρεσιών DoNotPay ισχυρίζεται ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορεί ο καθένας να μηνύσει όποιον επιθυμεί και να νικήσει την γραφειοκρατία.

Μάλιστα, ετοιμάζεται και για τις πρώτες υποθέσεις, που περιλαμβάνουν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι οδηγούσαν με υπερβολική ταχύτητα.

Λέγεται πως οι νομικοί βοηθοί με τεχνητή νοημοσύνη θα επικοινωνούν με τους κατηγορούμενους, μέσω ακουστικού, για να τους ενημερώνουν για το τι πρέπει να πουν και πότε ενώπιον του δικαστηρίου. Μάλιστα η μία υπόθεση θα εκδικαστεί μέσω Zoom και η άλλη σε κανονική αίθουσα δικαστηρίου.

Η εν λόγω εταιρία νομικών συμβουλών προσφέρει ένα σωρό ειδών υπηρεσίες για όλων των ειδών τις νομικές υποθέσεις, ωστόσο κατά την εγγραφή της υπηρεσίας αυτής, η DoNotPay αναφέρει ότι «δεν είναι δικηγορικό γραφείο και δεν είναι κάτοχος άδειας άσκησης νομικού επαγγέλματος».