Τα γυαλιά οράσεως βοηθούν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους να βλέπουν καλύτερα.

Ένας νέος τύπος γυαλιών όμως θα μπορεί να επιτρέπει σε αυτούς που τα φοράνε, όχι να βλέπουν καλύτερα αλλά να… γίνονται «αόρατοι» στα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook).

Τα γυαλιά Invisibility Glasses ανέπτυξε η εταιρεία AVG (software security company), σε μια προσπάθεια να προστατέψει την ταυτότητα των χρηστών του διαδικτύου στην ψηφιακή εποχή.

Με την αυξημένη χρήση των καμερών από τα κινητά τηλέφωνα στους δημόσιους χώρους, τα γυαλιά καθιστούν δύσκολη την «αιχμαλώτιση» της ταυτότητας κάποιου μέσω λογισμικών αναγνώρισης προσώπων, όπως αυτά που χρησιμοποιεί το Facebook, αναφέρει η MailOnline σε δημοσίευμά της.

Η φορετή αυτή τεχνολογία, που ωστόσο δεν κρύβει το υπόλοιπο σώμα του χρήστη, παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου τεχνολογίας (Mobile World Congress) που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.