Έναν τρόπο να αχρηστεύει τηλεοράσεις που έχουν κλαπεί έχει βρει η Samsung.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια εταιρεία, με αφορμή το περιστατικό με κλοπές τηλεοράσεων από έναν διανομέα στη Νότια Αφρική, πλέον οι ληστές δεν θα μπορούν να τις μεταπωλήσουν, καθώς σε όλες τις τηλεοράσεις υπάρχει μία τεχνολογία που τις απενεργοποιεί απομακρυσμένα.

Συγκεκριμένα, κάθε φορά λοιπόν που κάποιος κλέβει μία τηλεόραση Samsung, η εταιρία καταχωρεί το serial number και έπειτα περιμένει να συνδεθεί αυτή η τηλεόραση στο internet. Όταν συνδεθεί στο server της Samsung, απενεργοποιούνται «όλες οι λειτουργίες της τηλεόρασης».

«Το TV Block είναι μία απομακρυσμένη λύση ασφαλείας που ανιχνεύει αν οι τηλεοράσεις Samsung έχουν αδικαιολόγητα ενεργοποιηθεί και διασφαλίζει πως οι τηλεοράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τους νόμιμους κατόχους τους με έγκυρη απόδειξη αγοράς. Ο σκοπός της τεχνολογίας αυτής είναι να αποτρέψει τη δημιουργία δευτερευόντων αγορών που συνδέονται με την πώληση παράνομων αγαθών, τόσο στη Νότια Αφρική όσο και πέρα από τα σύνορά της. Η τεχνολογία αυτή είναι ήδη ενσωματωμένη σε όλες τις τηλεοράσεις της Samsung», αναφέρει η εταιρεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.