Οι εταιρείες Intel Corporation, Microsoft Corp. και NEC Corporation ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε μια στρατηγική συμμαχία με σκοπό την παροχή λύσεων ψηφιακής σήμανσης (digital signage) για την ιαπωνική και τη διεθνή αγορά. Η συγκεκριμένη συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή μιας προηγμένης πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης, η οποία θα καλύπτει την ανάγκη τόσο των παραδοσιακών, όσο και των διαδικτυακών εμπορικών καταστημάτων, για μια σύγχρονη τεχνολογία που θα υποστηρίζει εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, εξασφαλίζοντας μεγάλη αξιοπιστία, υψηλές επιδόσεις, έξυπνη και ευέλικτη διαχείριση.

Τον Ιανουάριο του 2010, η Intel και η Microsoft ανακοινώνουν μια στρατηγική συμμαχία για την ανάπτυξη και την προώθηση μιας πλατφόρμας, ειδικά πιστοποιημένης για την εκτέλεση έξυπνων εφαρμογών ψηφιακής σήμανσης. Παράλληλα, η NEC αναλαμβάνει τη λειτουργική ενοποίηση των διαφόρων λύσεων και υπηρεσιών με την πλατφόρμα ψηφιακής σήμανσης, βασιζόμενη στους επεξεργαστές Intel® Core™ i5/i7 και το σύστημα Windows Embedded Standard 7. Από τότε μέχρι σήμερα, οι τρεις εταιρείες προχώρησαν σε συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της ανάπτυξης hardware και software, της συστημικής ενοποίησης και της παροχής υπηρεσιών.

Η ένταξη της NEC στη συγκεκριμένη συμμαχία βοηθά να προωθηθεί ακόμη καλύτερα η έννοια της έξυπνης ψηφιακής σήμανσης (intelligent digital signage) και να σχεδιαστούν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς όσον αφορά τις σχετικές εφαρμογές. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και μια στρατηγική συνεργασία σε σχέση με το cloud computing, η οποία αποσκοπεί στον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των NEC, Intel και Microsoft.

«Μια πλατφόρμα ψηφιακής σήμανσης που αξιοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες τύπου cloud αποτελεί μια τρομακτική ευκαιρία για τους εμπόρους να βελτιώσουν ουσιαστικά την εμπειρία που αποκομίζουν οι πελάτες τους από τη χρησιμοποίηση των συσκευών ψηφιακής σήμανσης», ανέφερε ο κ. Greg Buzek, πρόεδρος στην IHL Group.

«Αξιοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσουν οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, οι κατασκευαστές OEM έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην παραγωγή πιο “μαζεμένων” και αξιόπιστων λύσεων ψηφιακής σήμανσης, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ψηλότερα τις πωλήσεις στα καταστήματα, μέσα από τη δημιουργία στοχευμένων, προσωπικών και αποτελεσματικών σχέσεων με τον πελάτη».

Τα βασικά στοιχεία αυτής της πρότασης συνεργασίας έχουν ως εξής:

Την ανάπτυξη από κοινού νέων οθόνών και συσκευών ελέγχου με βάση την αρχιτεκτονική της Intel. Την από κοινού ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού βασισμένων στην τεχνολογία Windows Embedded Standard 7, την προσφορά λύσεων για τη μέτρηση του κοινού (Audience Measurement), καθώς και την εξασφάλιση καλύτερης διαχείρισης των συσκευών από τη NEC.