Στη «Διεθνή Έκθεση Εφευρέσεων και Τεχνολογίας», που πραγματοποιείται στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, θα παραβρεθεί ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας δρ. Χρήστο Βασιλάκο, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βασιλάκος θα συνοδεύεται από τον Βασίλη Γρηγορίου, πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), καθώς και από ερευνητές από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α) και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.).

Σκοπός της ελληνικής αποστολής, είναι η παρουσίαση των καινοτόμων εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, αλλά και γενικότερα η ανάδειξη του ρόλου της χώρας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και στη νέα «ψηφιακή» εποχή.

Για τον λόγο αυτό, θα δοθεί έμφαση και στην προοπτική συνεργασίας σε θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας μεταξύ της ελληνικής πλευράς και χωρών της νοτιανατολικής Ασίας, τόσο σε επίπεδο θεσμικών φορέων, όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βασιλάκος θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών της Ταϊβάν.