H Vodafone πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, προσφέροντάς τους σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξέλιξης. Μέσα από πολιτικές, μακροχρόνια προγράμματα και δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Vodafone δίνει προτεραιότητα στην Ενδυνάμωση των Γυναικών 

Σήμερα,  στη Vodafone στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για την αύξηση του ποσοστού γυναικών που απασχολούνται σε διοικητικές θέσεις, το 45% των εργαζομένων και το 40% των Διευθυντικών Στελεχών είναι γυναίκες, ενώ  στη Διοικητική Επιτροπή οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 50%. 

Παράλληλα, η εταιρεία με στόχο να στηρίξει όλες ανεξαρτήτως τις οικογένειες και να τους δώσει τη δυνατότητα να αφιερώνουν περισσότερο και ουσιαστικό χρόνο στα νέα μέλη της έχει επεκτείνει την Πολιτική Γονικής Άδειας. Από 1η Μαρτίου, κάθε νέος γονιός, είτε ως βιολογικός γονέας, είτε μέσω υιοθεσίας, αναδοχής ή παρένθετης μητρότητας, δικαιούται έως 16 εβδομάδες γονικής άδειας με πλήρεις αποδοχές, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στους πρώτους 18 μήνες από τη γέννηση, υιοθεσία ή αναδοχή του παιδιού. 

Η Vodafone υλοποιεί πολλαπλά προγράμματα ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και υποστήριξης των γυναικών που εργάζονται στην εταιρία, με στόχο την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων, την παροχή καθοδήγησης και τη διάχυση γνώσης. Μέσω διαδικασιών Peer2Peer mentoring, για γυναίκες στο χώρο της τεχνολογίας, του marketing, των πωλήσεων και στη διοίκηση, η Vodafone υποστηρίζει τις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία για την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. 

Επιπλέον, μέσω του προγράμματος ReConnect, η Vodafone υποστηρίζει ταλαντούχες γυναίκες που έχουν εγκαταλείψει την αγορά εργασίας από 1 έως 5 χρόνια – συχνά για να δημιουργήσουν οικογένεια – και επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή σε ευέλικτη βάση.

Με έμφαση στην καλλιέργεια τεχνολογικών δεξιοτήτων στις γυναίκες, η Vodafone συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση των νέων γυναικών σε τεχνολογικά ή STEM επαγγέλματα. Αναγνωρίζοντας ότι από τη σχολική ηλικία δημιουργούνται στερεότυπα που περιορίζουν τις γυναίκες να επιλέξουν τεχνολογική κατεύθυνση, η Vodafone υλοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα συγγραφής κώδικα το #CodeLikeAGirl για έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών με στόχο την αντιμετώπιση του διευρυνόμενου χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα στα επαγγέλματα STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics). 

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη  τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μία επιχείρηση στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, μιας σημαντικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με επιπτώσεις και στην επαγγελματική ζωή ενός ατόμου, η Vodafone εφαρμόζει σχετική πολιτική εδώ και δύο χρόνια. Συγκεκριμένα παρέχει στους εργαζομένους της πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής και τη δυνατότητα έως και 10 ημερών επιπλέον άδειας με αποδοχές. 

Παράλληλα, για τους συνδρομητές της, η Vodafone προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, μια γραμμή πανελλαδικής εμβέλειας που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

Η Vodafone αναλαμβάνει μια παγκόσμια δέσμευση που θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι της θα διαθέτουν στήριξη κατά την εμμηνόπαυση, μέσα από ένα πρόγραμμα κατάρτισης και ευαισθητοποίησης σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρίας παγκοσμίως, αλλά και την παροχή καθοδήγησης σχετικά με τον τρόπο υποστήριξης των εργαζομένων, των συναδέλφων και των μελών της οικογένειας. Επίσης, η εταιρεία θα παρέχει τη δυνατότητα άδειας για ασθένεια και ιατρική περίθαλψη, ευέλικτη εργασία και πρόσθετη φροντίδα μέσω της Γραμμής Βοήθειας στους εργαζόμενους της Vodafone, στην περίοδο αυτή.

Τέλος, μέσα από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε κατοίκους από 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες εκτός άλλων περιλαμβάνουν και ειδική πρόληψη για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους, ώστε να λάβουν στη συνέχεια την κατάλληλη συμβουλευτική ή/και φαρμακευτική αγωγή. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.