Σύμφωνα με έρευνα, το 74% των παικτών στις ΗΠΑ, προτιμά τα δισκάκια σε σχέση με τα ψηφιακά αντίτυπα. Κι αν το 74% ισχύει στις ΗΠΑ, τότε φανταστείτε τι συμβαίνει σε περιοχές του πλανήτη, όπως η Ελλάδα για να μην πηγαίνουμε μακριά, όπου οι internet συνδέσεις είναι ελαφρώς χειρότερες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την NPD, ίσως την πιο γνωστή εταιρεία έρευνας αγοράς, από τις 10 έως 18 Μαρτίου του 2014, και συμμετείχαν 7.927 core gamers. Ως τέτοιοι, θεωρήθηκαν οι παίκτες που ασχολούνται τουλάχιστον 5 ώρες την εβδομάδα με τα videogames, σε formats όπως PC, Mac, PS4, PS3, Xbox 360 και Xbox One.

Στην έρευνα αυτή, διαπιστώθηκε ότι περίπου 34 εκατομμύρια παίκτες στις ΗΠΑ πληρούν το παραπάνω κριτήριο και ξοδεύουν, κατά μέσο όρο, 22 ώρες στο gaming εβδομαδιαίως. Βέβαια, το 74%-26% προέκυψε υπό την προϋπόθεση που τέθηκε από την εταιρεία, ότι η τιμή δίσκου και ψηφιακού αντίτυπου είναι η ίδια.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τη μεγάλη διαφορά, η digital αγορά κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι της «κανονικής», καθώς το περσινό αντίστοιχο ποσοστό ήταν 21%, άρα αυξήθηκαν οι ψηφιακές αποκτήσεις τίτλων.

Τώρα, σε μία άλλη έρευνα της NPD, προέκυψε ότι PS4 και Xbox One έχουν πουλήσει σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό κομματιών συγκριτικά με τους προκατόχους τους, PS3 και Xbox 360, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, δηλαδή τους πρώτους 6 μήνες που βρέθηκαν στην αγορά. Όσον αφορά στο μήνα Απρίλιο, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι για τέταρτο συνεχή μήνα, το PS4 ξεπέρασε σε πωλήσεις το Xbox One στις ΗΠΑ, χωρίς να αναφέρει νούμερα.

Με την Microsoft όμως να υποστηρίζει ότι πούλησε 115.000 next-gen κονσόλες τον Απρίλιο (έναντι 311.000 τον Μάρτιο) και τη Sony να μην δίνει νούμερα, σημαίνει κατιτίς παραπάνω από τον προαναφερθέντα αριθμό. Κι όλα αυτά, παρά την ώθηση που δέχεται από το αποκλειστικό Titanfall, το οποίο ήταν κι αυτό το μήνα τον παιχνίδι που πούλησε περισσότερο στα States. Βέβαια, η έκδοση για Xbox 360 ήταν αυτή που κυριάρχησε (κυκλοφόρησε στις 8 Απρίλη, στο Xbox One είχε βγει από τον Μάρτιο), οπότε υπάρχει μια λογική στα νούμερα.

Κάτι τέτοια είναι που βλέπει και μαθαίνει η Microsoft, γι’ αυτό και βιάζεται να προσφέρει το Xbox One δίχως το Kinect και 100 δολάρια/ευρώ φθηνότερο. Επιπλέον, ετοιμάζει κι άλλες κινήσεις, στις οποίες ίσως μπορεί να προστεθεί ένα teaser περί υποστήριξης εξωτερικού σκληρού δίσκου στο Xbox One.

Το hint προήλθε από ανώνυμο developer της κονσόλας στο Reddit, όπου πόσταρε την παρακάτω φωτογραφία…

Μάλιστα, έγραψε ότι θέλει να προσθέσει στο hype που έχει δημιουργηθεί για το Xbox One και τις αλλαγές που συντελούνται, γι’ αυτό και μας δίνει τη φωτογραφία αυτή, με την υποσημείωση ότι το feature έρχεται σύντομα. Σε ένα από τα προσεχή, ή πιθανώς και στο επόμενο update της κονσόλας;

Η αλήθεια είναι ότι η υποστήριξη εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι κάτι που επιθυμούν αρκετοί και μοιάζει με σοβαρό ενδεχόμενο, υπό την έννοια ότι η Microsoft έχει αρχίσει μια καμπάνια του τύπου «ακούμε τους gamers, και τους προσφέρουμε αυτό που θέλουν».

Πηγή: thegang.gr