Η πυραμίδα που φτιάχτηκε για να παρακολουθεί το τέλος του κόσμου!

Όταν το Μάτι του Σάουρον συνάντησε τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας...


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
8:47
15/04/2014
Η πυραμίδα που φτιάχτηκε για να παρακολουθεί το τέλος του κόσμου!
5
loading

Μια τεράστια πυραμιδοειδής κατασκευή εμφανίστηκε στη μέση του πουθενά με σκοπό να καταγράψει το τέλος του κόσμου στο ραντάρ (και αν μπορέσει να το αποτρέψει φυσικά!).

Όχι, δεν πρόκειται για αποκαλυπτική σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για έργο του αμερικανικού στρατού, ο οποίος μας έχει συνηθίσει εξάλλου σε τεράστια οικοδομήματα που οι πολίτες σπάνια έχουν την ευκαιρία να δουν με τα μάτια τους.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου φιλοξενεί λοιπόν την απίθανη -και απόκοσμη!- αυτή συλλογή εικόνων από το περιφρουρούμενο συγκρότημα Stanley R. Mickelsen στη Βόρεια Ντακότα. Όπως κι αν το αποκαλέσει κανείς, πυραμίδα, οβελίσκο, μνημείο, αρχιτεκτονική κατασκευή, οικοδόμημα, το κτίριο λειτουργούσε άλλοτε ως παρατηρητήριο πυραυλικής δραστηριότητας.

Σε κάτι που μοιάζει σαν να διασταυρώθηκε το Μάτι του Σάουρον (από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών») με την αιγυπτιακή Πυραμίδα του Χέοπα, το ψυχροπολεμικό αντιβαλλιστικό Safeguard Program αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 για να καταρρίψει τους σοβιετικούς πυραύλους που θα έκαναν την εμφάνισή τους στον αμερικανικό ουρανό.

Με κόστος που ανήλθε στα 6 δισ. δολάρια (το 1960!), η Πυραμίδα της Βόρειας Ντακότα, όπως έμεινε γνωστή, περιλαμβάνει ένα τεράστιο συγκρότημα με αποθήκες πυραύλων, το τεράστιο ραντάρ πυραμιδικού σχήματος και δεκάδες εγκαταστάσεις για την εκτόξευση των πυραύλων εδάφους-αέρος, όλοι τους εφοδιασμένοι με θερμοπυρηνικές κεφαλές.

Χτισμένη κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, εκεί που η ανθρώπινη παρουσία δεν εντοπίζεται παρά σε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, η συγκεκριμένη πυραμίδα ήταν η μόνη που κατασκευάστηκε ποτέ στο πλαίσιο του διαβόητου Safeguard Program της ΗΠΑ και λειτούργησε μόλις για 4 μήνες. Κατόπιν εγκαταλείφθηκε...

Τόσο το κόστος λειτουργίας του αντιπυραυλικού κέντρου όσο και οι ανησυχίες για την αποτελεσματικότητά του αλλά και τον κίνδυνο πυροδότησης των πυρηνικών κεφαλών σε φιλικό έδαφος, έστειλαν σύντομα την πυραμίδα στο τέλος της, λειτουργώντας σήμερα ως φαραωνικό ερείπιο λες της πυρηνικής τρέλας του Ψυχρού Πολέμου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar marinos

  και έρχεται σε κάνα 2000 χρόνια το history τότε channel και θα μας λέει εξωγήινους.. :Ρ

 2. avatar lazarou george

  ΩΡΑΙΟΣ Ο ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΠΕΤΟΝ. ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. ΕΔΩ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΡΑΙΩΣΕΙ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ. ΕΛΑ ΜΩΡΕ, ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ;;;

  1. avatar giannis

   Και εδώ στην Γραμμή Μεταξά εκαναν καλή δουλειά διότι την επίβλεψη την είχε ο στρατός. Τώρα βέβαια αν κοιτάξεις μερικούς σημερινούς τυχάρπαστους μεγαλοεργολάβους καναλάρχες ασε.....

   1. avatar ZeroMan

    ο στρατός? ο εκάστοτε Τσοχατζόπουλος δηλαδή.

  2. avatar Kats

   Φαίνεται ότι είσαι πολιτικός μηχανικός!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει