Το 2023 θα είναι κάπως έτσι: το Google Glass θα έχει δώσει τη θέση του στο Google Eyes, που θα σου επιτρέπει να συνδέεσαι και να στριμάρεις τις σκέψεις σου κατευθείαν στο ίντερνετ.

Το Google δεν θα είναι πια μηχανή αναζήτησης, αλλά μηχανή σκέψης, που θα ανακαλεί αυτομάτως τις πληροφορίες για μας, την ίδια στιγμή που το Siri 9.1 της Apple θα έχει υπερβεί το στενό πλαίσιο του iPhone και θα έχει θρονιαστεί στο αμάξι, το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά μας.

Κι αν δεν συμβούν πράγματι όλα αυτά, σε μια δεκαετία από σήμερα ο κόσμος θα είναι απείρως πιο προωθημένος. Τα πράγματα εξάλλου που θεωρούμε σήμερα γρήγορα θα είναι αρκούντως αργά αύριο.

Σκεφτείτε πόσο προηγμένοι θεωρούσαμε ότι ήμασταν το 2001! Όταν τα μόνα που κάναμε στο PC μας ήταν αυτά…

Χρησιμοποιούσαμε το Microsoft Word, την ώρα που ο Clippy the Paperclip, ο καρτουνίστικος συνδετήρας, σε ενοχλούσε συνεχώς στην προσπάθειά του να σε βοηθήσει.

Περιμέναμε και περιμέναμε το βίντεο να φορτώσει.

Ανεβάζαμε τη ζωή μας στο ίντερνετ μέσω του LiveJournal χωρίς να ενδιαφέρεται βέβαια κανείς γι’ αυτό.

Ψάχναμε κωδικούς cheat για τα αγαπημένα μας παιχνίδια, είτε μιλάμε για PC είτε για τις κονσόλες της εποχής (PlayStation 2, Xbox και Gamecube), όπως το Grand Theft Auto 3 για παράδειγμα!

Ευχόμασταν να έρθει κάποια στιγμή αυτό το νέο πράγμα που ονόμαζαν «broadband».

Ακούγαμε μουσική μέσω του Winamp.

Παίρναμε υπνάκους μέχρι να αποφασίσουν τα Windows XP να κάνουν το οτιδήποτε.

«Καίγαμε» CD…

…και φτιάχναμε κατόπιν εξωφρενικές ετικέτες να τα συνοδεύουν.

Ψάχναμε πώς να σβήσουμε το ιστορικό περιήγησης για να μην καταλάβουν οι γονείς μας τι κάναμε στον οικογενειακό υπολογιστή.

Κι αν ήμασταν τυχεροί, συνδέαμε το πρώτο iPod στο desktop μας…