Πολύ πρόσφατα, στην Garrison Bespoke, το exclusive ραφείο του Τορόντο, μια ιδιαίτερη σκηνή εκτυλίχθηκε στο πίσω δωμάτιο: οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να μαχαιρώσουν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Michael Nguyen με κυνηγετικό μαχαίρι!

Και βέβαια, εντελώς αναπάντεχα, ο Nguyen παρέμεινε άθικτος, χάρη φυσικά στο γιλέκο που φορούσε, μέρος του χειροποίητου κοστουμιού των τριών κομματιών που υπόσχεται αλεξίσφαιρη προστασία.

Οι καλεσμένοι της επίδειξης ενθαρρύνθηκαν να πυροβολήσουν με ημιαυτόματα πιστόλια το κοστούμι, καθώς αυτό δεν φαίνεται να χαμπαριάζει από σφαίρες και συναφή εγκληματικά εργαλεία, αφού οι ράφτες της Garrison έχουν συμπεριλάβει στο σακάκι και το γιλέκο λεπτότατους νανοσωλήνες άνθρακα, το καινοτόμο αλεξίσφαιρο υλικό με το οποίο εφοδιάζονται πια οι αλεξίσφαιρες στολές των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων!

Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι 50% ελαφρύτεροι από το Kevlar και 30 φορές ανθεκτικότεροι από τον χάλυβα, γι’ αυτό και προτιμούνται πλέον ως αλεξίσφαιρη επένδυση για στρατιωτικούς και άλλους προστατευτικούς σκοπούς. Ακόμα και ο πρόεδρος Ομπάμα φέρεται να φόρεσε καμπαρτίνα και κοστούμι με ενσωματωμένους νανοσωλήνες άνθρακα κατά την προεδρική του ορκωμοσία!

Γι’ αυτό και η Garrison Bespoke χρησιμοποιεί πλέον το καινοτόμο υλικό σε επίσημα ανδρικά ενδύματα, κατάλληλα για επαγγελματική χρήση. Η έμπνευση ήρθε για τον Nguyen όταν ένας καλός πελάτης του, στέλεχος πολυεθνικής, δολοφονήθηκε στις Φιλιππίνες. Ο ράφτης βάλθηκε λοιπόν να προστατεύσει τους πελάτες του αποτελεσματικά, χωρίς να θυσιάσει φυσικά το στιλ και την πολυτέλεια.

Το κοστούμι της καναδικής Garrison Bespoke δεν έρχεται βέβαια φτηνό, καθώς τα 15.000 ευρώ του (20.000 δολάρια) το κάνουν κατάλληλο μόνο για exclusive τσέπες ισχυρών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει τις πρώτες προπαραγγελίες.

Δείτε λοιπόν στο βίντεο τι μπορεί να κάνει το κοστούμι που «σκοτώνει» και θα έκανε τον Q του Τζέιμς Μποντ να σκάσει από τη ζήλια του…