Καλωσορίσατε στον τρομακτικό πλην συναρπαστικό κόσμο του Petting Zoo της Minimaforms, εκεί δηλαδή που μακριά πλοκάμια που κρέμονται από το ταβάνι συμπεριφέρονται στο ανθρώπινο χάδι όπως και τα χνουδωτά και πολυαγαπημένα μας κατοικίδια!

Η εγκατάσταση, που μοιάζει να ‘χει βγει κατευθείαν από όνειρο, φιλοξενείται στο Κέντρο FRAC της Γαλλίας και παρουσιάζει «ζώα» που ανταποκρίνονται στο ανθρώπινο άγγιγμα.

Τα πλοκάμια είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες Kinect, που τους επιτρέπουν να εντοπίζουν τη θέση του ανθρώπου αλλά και να ανταποκρίνονται στις χειρονομίες του με μια ποικιλία μάλιστα κινήσεων, από απαλές συστροφές μέχρι και αγριεμένες και σπασμωδικές αντιδράσεις!

Τα ρομπότ επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μιας γλώσσας που τους επιτρέπει να συγχρονίζουν τις κινήσεις τους, αντιδρώντας σε πολλαπλούς επισκέπτες ταυτοχρόνως. Κι αν ο άνθρωπος εισέλθει στον ιδιαίτερο αυτό ζωολογικό κήπο και δεν δείξει ενδιαφέρον για τα τεχνολογικά ζωάκια, αυτά θα εισπράξουν την αδιαφορία του και θα ανταποκριθούν με τον ίδιο βαθμό έλλειψης ενδιαφέροντος. Μιλώντας για τεχνητή νοημοσύνη…

Η Minimaforms ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι προγραμματιστικές της ικανότητες θα της δώσουν τη δυνατότητα να προσθέσει προσωπικότητα στα πλοκάμια, με την ανταλλαγή συναισθήματος μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ να εξελίσσεται στον χρόνο και να γίνεται ολοένα και πιο στενή.

Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα χαϊδέψετε το σκυλάκι σας…