Η παρουσία της Samsung στη φετινή IFA του Βερολίνου δεν περιορίστηκε μόνο στο έξυπνο ρολόι Galaxy Gear και το νέο της phablet, Galaxy Note 3, που ανακοινώθηκαν στο Unpacked event, αλλά παρουσίασε τις «φρέσκες» προτάσεις της σε όλη την προϊοντική γκάμα.

Αναπόφευκτα ξεχώρισαν οι νέες της τηλεοράσεις, με τις ανακοινώσεις να κινούνται σε δύο άξονες: 4K και OLED, αλλά και το συνδυασμό τους. H ανάπτυξη μεγαλύτερων OLED πάνελ αλλά και το εκπληκτικό κυρτά OLED μοντέλο αποδεικνύουν ότι οι Κορεάτες θα επιμείνουν στην κατηγορία.

Οι πρώτες curved OLED στον κόσμο με Ultra HD ανάλυση στις 55 και 65 ίντσες είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Δεν είναι μόνο ο χρωματικός ρεαλισμός και η λεπτομέρεια, αλλά και η εκπληκτική απεικόνιση της κίνησης, που καθιστούν αυτά τα πάνελ τόσο προηγμένα.

Προς το παρόν βέβαια παραμένουν απλησίαστα, αλλά το πλήθος των μοντέλων τόσο από τη Samsung, όσο και από άλλες εταιρείες όπως η LG, η Panasonic και η Sony δημιουργούν την αίσθηση ότι η τεχνολογία θα γίνει mainstream και κατ’ επέκταση πιο προσιτή. H curved LED της Samsung στις 55 ίντσες με Ultra HD πάνελ θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ με τιμή 4.000 δολάρια, δίνοντας το στίγμα.

Άκρως εντυπωσιακό ήταν και το UHD PC monitor της Samsung με διαγώνιο 31,5 ιντσών και 8,3 εκατομμύρια pixels (τετραπλάσια των full HD).

Παράλληλα ξεδιπλώθηκε το 4Κ οπλοστάσιο της εταιρείας με δύο θηριώδη LED LCD μοντέλα στις 98 και 110 ίντσες, αλλά και τις εκδόσεις των 55” και 65”, που έκαναν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο στο Βερολίνο.

Σε μια επίδειξη δύναμης μάλιστα, οι Κορεάτες κατασκεύασαν μέσα στο booth τους στην IFA ένα γιγαντιαίο video wall με διαστάσεις 171 ιντσών, που αποτελούσαν ενωμένες UHD LFDs (Large Format Display) οθόνες.

Εκτός από το hardware, οι μηχανικοί της Samsung έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά και στον τομέα του software με τις Smart TV λειτουργίες να γίνονται πιο χρηστικές, αλλά και τις επιμέρους ευκολίες να πολλαπλασιάζονται.

To voice recognition έχει γίνει πιο λειτουργικό και ξεφεύγει από το στάδιο του εντυπωσιασμού, προς την καθημερινή λειτουργικότητα. Θέλεις για παράδειγμα να δεις μια ταινία με τον Brad Pitt; Απλώς το λες στην τηλεόρασή σου…

Πηγή: thegang.gr