Η Fujifilm συνεχίζει σε πείσμα των τεχνολογικών μας καιρών να κατασκευάζει στιγμιαίες φωτογραφικές μηχανές με φιλμ, για τους λάτρεις του μέσου που δεν λένε να το αποχαιρετίσουν.

Η νέα «ναυαρχίδα» της σειράς φωτογραφικών στιγμής της ιαπωνικής φίρμας ακούει στο όνομα Instax Mini 90 και ακολουθεί το κλασικό σχεδιαστικό μοτίβο που μας έχει συνηθίσει η Fujifilm και σε άλλα της μοντέλα, όπως το X-M1.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της φίρμας, το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί το Instax φιλμ, το φιλμ στιγμής της Fuji δηλαδή που αποδίδει εικόνες στο μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας.

Φωτογραφίζοντας κανείς με την Instax Mini 90, έχει αυτομάτως τυπωμένη στα χέρια του τη φωτογραφία, ενώ για τους απαιτητικούς και τους γνώστες των μυστικών της εικόνας διατίθενται λειτουργίες για πιο καλλιτεχνικά αποτελέσματα, όπως επιλογή διπλής έκθεσης, την ίδια στιγμή που ο φακός των 60mm f/12 παραμένει αξιοπρεπής για φωτογραφίες macro.

Η Instax Mini 90 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 20 Σεπτεμβρίου και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο, με τιμή που θα κυμανθεί κάπου στα 160 ευρώ, ενώ για το Instax φιλμ το κόστος ανέρχεται στα 12 ευρώ/20 φωτογραφίες περίπου.

Η Fujifilm επιμένει σταθερά στη μάχη με την ψηφιακή καταιγίδα και το κάνει πλέον με απαράμιλλο στιλ…