«Έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα», λέει ένα παλιό γνωμικό, και προφανώς αυτό είχε κατά νου η Samsung όταν αγόραζε έκταση 335 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων έξω από το San Jose της Καλιφόρνια για να ιδρύσει ένα campus έρευνας και ανάπτυξης κόστους 300 εκ. δολαρίων.

Οι εγκαταστάσεις έχουν ήδη αρχίσει να οικοδομούνται και η απόσταση από το επερχόμενο «διαστημικό» campus της Apple, αλλά και από τα headquarters των Facebook και Google είναι ελάχιστη.

Το κεντρικό κτίριο θα έχει 10 ορόφους, δύο από τους οποίους θα είναι χωρίς τοίχους ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ότι δουλεύουν στους κήπους του campus και όχι μέσα στο κτίριο. Συνολικά, οι νέες εγκαταστάσεις της Samsung θα φιλοξενήσουν 2.000 εργαζόμενους και θα είναι έτοιμες το 2015.

Την ανέγερση των κτιρίων ανέλαβε η αρχιτεκτονική εταιρεία NBBJ, η οποία υπογράφει και τα σχέδια των νέων κεντρικών γραφείων της Amazon στο Seattle.

Σε δελτίο τύπου της NBBJ διαβάζουμε ότι το R&D campus της Samsung στο San Jose θα διαθέτει ποικιλία «πράσινων» πηγών ενέργειας, φουτουριστικούς κήπους, εστιατόρια, καφετέριες, γήπεδα μπάσκετ και μπάτμιντον, αλλά και πολλές ακόμη ανέσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η κίνηση της Samsung ερμηνεύεται ως προσπάθεια απόκτησης μεγαλύτερου κύρους στην αμερικανική αγορά, αλλά και ως κίνηση προσέλκυσης ικανών στελεχών από τις ΗΠΑ, τα οποία δεν θα επιθυμούσαν να εργαστούν σε R&D θέσεις μακριά από τη χώρα τους.

Πηγή: thegang.gr