Η οθόνη πέταξε σπίθες όταν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Αλ Πατσίνο μοιράστηκαν για πρώτη φορά το ίδιο πλάνο στην εξαιρετική ταινία δράσης «Ένταση», «Heat» του Μάικλ Μαν, πίσω στο 1995.

Κάτι που σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε για τη δεύτερη φορά που συνέβη αυτό, στο μέτριο θρίλερ «Ου φονεύσεις» το 2008. Ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την τρίτη – και καλύτερη, άραγε; – συνάντησή τους στον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε, που θα δούμε στις 21 Νοεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους και μία εβδομάδα αργότερα στο Netflix.

Μέχρι τότε, ας τους απολαύσουμε σε μια «συνάντηση» που έγινε ερήμην τους, χάρη στην τεχνολογία του deep fake. Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε το πρόσωπο ενός νεαρού Αλ Πατσίνο να αντικαθιστά εκείνο του Ντε Νίρο στον «Ταξιτζή» του 1976.

Η κλασική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε επανήλθε στην επικαιρότητα καθώς αποτέλεσε μία από τις βασικές εμπνεύσεις για το «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ που σπάει ταμεία στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δείτε και το παρακάτω, ακόμη πιο ενδιαφέρον βίντεο, που δείχνει τη διαδικασία αντικατάστασης των προσώπων από τον υπολογιστή.

Τι να περιμένουμε τώρα; Τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Σημαδεμένο»; Μάλλον είναι θέμα χρόνου…