Η Microsoft έχει καταφέρει σιγά-σιγά να εμπλουτίσει το ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows Phone με πολλά μεγάλα ονόματα εφαρμογών, γεγονός που, σύμφωνα με το Bloomberg Businessweek, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά κίνητρα που έδωσε η εταιρία στους προγραμματιστές.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία, φέρεται να πληρώνει περισσότερα από 100.000 δολάρια σε κάποιες εταιρίες, ώστε αυτές να δημιουργήσουν εφαρμογές για το λειτουργικό της σύστημα για φορητές συσκευές.

Μπορεί στην αναφορά να μη γίνεται λόγος για συγκεκριμένες εφαρμογές, όμως μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η Microsoft παρουσίασε μία νέα λίστα με τα «αγαπημένα» apps τους τελευταίους μήνες.

Σε αυτές τις εφαρμογές συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως το «Pandora», το «Temple Run» και το «JetPack Joyride». Φυσικά, η άφιξη του «Temple Run» στα Windows Phone ήρθε πέντε μετά την κυκλοφορία του «Temple Run 2» για το iOS της Apple.

Είναι προφανές, πως οι συγκεκριμένες οικονομικές προσφορές από τη Microsoft θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένες εταιρίες, υψηλού προφίλ και μόνο. Για τους υπόλοιπους εξακολουθεί να υπάρχει η προσφορά των 100 δολαρίων ανά εφαρμογή που δημοσιεύεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows Phone και Windows 8.

Ωστόσο, ακόμα και εάν αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς, ο περιορισμένος αριθμός εφαρμογών που είναι διαθέσιμες για το σύστημα της εταιρίας, δείχνει να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις των WP συσκευών.