Η δυνατότητα του Remote Play ήταν πάντα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των φορητών κονσολών σε συνεργασία με τα μεγάλα, οικιακά αδέρφια τους.

Στο Remote Play, η φορητή κονσόλα, όπως π.χ. το PS Vita, λειτουργεί σαν δέκτης, ενώ η μεγάλη κονσόλα, ας πούμε (τυχαίο παράδειγμα) το PS4, εκπέμπει το παιχνίδι που παίζει εκείνη τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι ο παίκτης μπορεί να παίξει το παιχνίδι στη φορητή του κονσόλα, ενώ τη βαριά δουλειά, δηλαδή το τρέξιμο του παιχνιδιού το αναλαμβάνει το μεγάλο «αδελφάκι».

Παραδείγματα Remote Play έχουν υπάρξει στο παρελθόν στις κονσόλες της Sony, τόσο με το PSP όσο και με το Vita να παίζουν παιχνίδια του PS3, αλλά επρόκειτο πάντοτε για αποσπασματικές προσπάθειες, γεμάτες προβλήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτή τη λογική βασίζεται και το Game Pad του Wii U.

Τώρα όμως, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές του Digital Foundry, φαίνεται ότι η Sony θα επιβάλλει σε όλους τους developers να έχουν διαθέσιμη τη συγκεκριμένη δυνατότητα στα παιχνίδια του PS4 – εκτός από αυτά που θα απαιτούν τη χρήση του PlayStation Eye.

Αντίθετα από το PS3, το PS4 έχει ήδη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό χωρίς να θυσιάζει πόρους συστήματος από το παιχνίδι που τρέχει, πράγμα που επιτρέπει στη Sony να απαιτεί τη συγκεκριμένη λειτουργία χωρίς να χρειάζεται να αναγκάσει τον εκάστοτε developer να διακινδυνεύσει την ποιότητα του παιχνιδιού που φτιάχνει.

Η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλοδεχούμενο φιλί της ζωής στο Vita, το οποίο, παρόλο που διαθέτει ορισμένους πολύ καλούς τίτλους, δεν κατάφερε να έχει την εμπορική επιτυχία που θα ήθελε η Sony.

Με την υποστήριξη του Remote Play, ωστόσο, οι κάτοχοι και των δύο συσκευών θα αποκτούσαν μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για παιχνίδι σε όποια από τις δύο συσκευές θα επιθυμούσαν, ενώ η βιβλιοθήκη του Vita θα εμπλουτιζόταν αυτόματα με όλους τους next-gen τίτλους που πρόκειται να έρθουν στο PS4.

Όλα αυτά, βεβαίως, με την υποσημείωση ότι δεν ξέρουμε ακόμη πόσο καλά θα λειτουργεί το σύστημα και πόσο καλά θα μπορούσε να ανταπεξέλθει το Vita στα νέα παιχνίδια από άποψη χειρισμού.

Πηγή: thegang.gr