Σύμφωνα με σημερινές αναφορές το Facebook βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία χαρτών και της αντίστοιχης εφαρμογής Waze για να την εξαγοράσει με ένα ποσό που κυμαίνεται ανάμεσα στα 800 εκατομμύρια δολάρια και στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με την Calcalist οι συνομιλίες των δύο εταιρειών έχουν ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες και πλέον οι υπογραφές είναι πολύ κοντά μιας και φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα και μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες.

Σε αντίθεση με άλλες GPS εφαρμογές πλοήγησης, η εφαρμογή Waze είναι κοινωνικά δομημένη με τους χρήστες να δημιουργούν ένα δίκτυο με χάρτες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε διαδρομή. Η υπηρεσία φωνητικών turn-by-turn οδηγιών είναι διαθέσιμη ενώ υπάρχει και συνεχής ενημέρωση για μπλόκα αστυνομίας, ατυχήματα, προβλήματα σε οδικές οδούς αλλά και για προβλήματα με την κυκλοφορία.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν τόσο στο iOS όσο και στο Android και πέρυσι στην βάση της εγγράφηκαν συνολικά 45 εκατομμύρια χρηστών!

Αν τελικά η Facebook προχωρήσει στην εξαγορά της, τότε η Waze θα αποτελέσει την τρίτη κατά σειρά εταιρεία από το Ισραήλ που εντάσσετε στο δυναμικό της μετά τις Snaptu το 2011 και Face.com το 2012.

Πηγή: greekapplestore.gr