Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια έντονη συζήτηση για το αν τελικά η Intel θα κατασκεύαζε ή όχι ARM chips για τις mobile συσκευές της Apple.

Ο μέχρι πρότινος CEO της Intel, Paul Otellini ήταν και τελείως αρνητικός σε μια τέτοια συνεργασία αλλά τον προηγούμενο μήνα η ηγεσία της εταιρείας άλλαξε.

Μέχρι και την ανακοίνωση του νέου CEO πολλοί ήταν αυτοί που διερωτώντο για τα αν ο νέος πρόεδρος θα είχε μια θετική άποψη και θα έμπαινε σε διάλογο με την Apple. Η εξέλιξη αυτή θα ήταν στενά συνυφασμένη με το αν το άτομο που θα αναλάμβανε την ηγεσία της Intel θα προέρχονταν από την ίδια την εταιρεία ή θα ήταν κάποιο εξωτερικό πρόσωπο.

Τελικά η Intel ακολουθώντας πάγιες πολιτικές της που κρατάνε από το 1987 ανέδειξε ως νέο CEO ένα δικό της άτομο και συγκεκριμένα τον μέχρι πρότινος COO της, Brian Krzanich.

Όπως αναφέρει το AllThingsD η Intel μετά από πολλά χρόνια προσπάθησε να προσεγγίσει αρκετά άτομα και εκτός της εταιρείας με ονόματα όπως αυτά των Mark Hurd της Oracle, Patrick Gelsinger CEO της VMWare και πολλούς ακόμη.

Τελικά όμως καμιά από τις εξωτερικές επικοινωνίες δεν καρποφόρησε και έτσι η Intel ακολούθησε την πεπατημένη πολιτική της.

Αυτό πλέον σημαίνει πως και επίσημα δεν πρόκειται να κατασκευάσει ARM chips για την Apple μιας και θα συνεχίσει την στρατηγική της στο χώρο των PC παρά τις δυσκολίες ειδικά με την πτώση των πωλήσεων σε αυτή την κατηγορία και για ακόμη μια φορά θα παραμείνει εκτός του mobile χώρου.

Πηγή: greekapplenews.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.