Η Microsoft έχει ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό πως σκέφτεται να κυκλοφορήσει τη γνωστή πλατφόρμα εφαρμογών γραφείου, Microsoft Office και σε άλλες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων. Μάλιστα, πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν κυκλοφορήσει μερικές φωτογραφίες που έδειχναν το Office σε μία συσκευή iPad.

Από τότε οι φήμες υποστήριζαν πως η κυκλοφορία μίας έκδοσης για το iOS αλλά και το Android δε θα μπορούσε να είναι πολύ μακρυά από το να γίνει πραγματικότητα. Πρόσφατα, ακούστηκαν και νέες πληροφορίες, που έκαναν λόγο για κυκλοφορίας της την έκδοσης του Office για το iOS λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του Outlook για τα Windows RT, μέσα στη χρονιά.

Πλέον, νέες πληροφορίες υποστηρίζουν πως η κυκλοφορία της γνωστής πλατφόρμας εφαρμογών δε θα ξεκινήσει μέχρι το Φθινόπωρο του 2014. Πιο συγκεκριμένα, η διάθεση εφαρμογών για το iOS και το Android αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ενημέρωση του Office για τα Windows RT την άνοιξη του 2014, με πολλούς να εκτιμούν πως ο μήνας κυκλοφορίας τους θα είναι ο Οκτώβριος της νέας χρονιάς.

Πρόκειται για πραγματικά πολύ σημαντικούς χρόνους αναμονής και δεν είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι απαιτείται πραγματικά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν οι εφαρμογές. Αν ισχύουν οι φήμες, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για στρατηγική κίνηση από μεριάς Microsoft.