Σημαντική πτώση των πωλήσεων και των κερδών της παρουσίασε η HTC για το μήνα Φεβρουάριο, συνεχίζοντας έτσι την πτωτική πορεία που είχε ξεκινήσει από το 2012.

Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις της εταιρίας για το Φεβρουάριο, παρουσίασαν μείωση 44%, με τα έσοδα από αυτές να ανέρχονται στα 384 εκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που πέρυσι την ίδια εποχή άγγιζε τα 685 εκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, η καθοδική πορεία της HTC, δεν ξεκίνησε τώρα, αντίστοιχα ήταν τα στοιχεία για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του 2012, με το συνολικό μερίδιο πωλήσεων της εταιρίας να πέφτει στο 1,8% από το 2,4% που ήταν πριν ένα χρόνο.

Τότε, μάλιστα, είχε τοποθετηθεί και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Peter Chou, που είχε αποδώσει την πτωτική τάση του 2012 στους λάθος χειρισμούς στον τομέα του μάρκετινγκ, που οδήγησαν στο να χαθεί σημαντικό έδαφος στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες εταιρίες.

Πλέον, όλες οι ελπίδες τις εταιρίες κρέμονται από την επιτυχία του HTC Οne, της μοναδικής συσκευής που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η εταιρία, που σίγουρα μπορεί να τραβήξει και πάλι το ενδιαφέρον των καταναλωτών.