Αναχωρώντας για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν από λίγες εβδομάδες, ο καναδός επικεφαλής της τρέχουσας αποστολής, Κρις Χάντφιλντ δήλωνε πως θα γέμιζε δημιουργικά τον ελεύθερό του χρόνο, παίζοντας και συνθέτοντας μουσική.

Πράγματι, αφού εγκαταστάσθηκε, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στον σταθμό, ο Χάντφιλντ άρχισε να συνθέτει το ‘Jewel in the sky’ (κόσμημα στον ουρανό), το πρώτο μουσικό κομμάτι που έχει δημιουργηθεί ποτέ στο διάστημα.
Χάρη στις δυνατότητες της τεχνολογίας, o Χάντφιλντ δεν χρειάστηκε να περιμένει να περάσουν οι 147 ημέρες της αποστολής του, για να επιστρέψει και να παρουσιάσει το τραγούδι του. Το ηχογράφησε και το έστειλε στη Γη, ως χριστουγεννιάτικο δώρο από το διάστημα.

Μαζί με το τραγούδι, έστειλε και ένα Tweet όπου εικονίζεται να τραγουδάει τα κάλαντα, με την κιθάρα του, καθώς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διασχίζει τον ουρανό, πάνω από τα μέρη μας: την ανατολική Μεσόγειο!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.