Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Facebook για το τρίτο τρίμηνο του 2012, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ.

Ο αριθμός χρηστών του Facebook ξεπέρασε και επίσημα το 1,01 δισεκατομμύριο «μηνιαίους χρήστες» (Monthly Active Users), ενώ οι ενεργοί χρήστες κάθε ημέρα έφτασαν τα 584 εκατομμύρια κατά μέσο όρο (Daily Active Users), σημειώνοντας αύξηση 28% από πέρσι.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως οι «μηνιαίοι χρήστες» κινητών συσκευών έφτασαν τα 604 εκατομμύρια, σημειώνοντας θεαματική αύξηση της τάξης του 68% από το τρίτο τρίμηνο του 2011.

«Όσο περήφανος είμαι που ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κάθε μήνα, είμαι χαρούμενος που πάνω από 600 εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται και συνδέονται στο Facebook από το κινητό τους» γράφει ο Zuckerberg στην ανακοίνωση.

«Όσοι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας στα κινητά τους είναι πιο ενεργοί και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε τη δράση τους ακόμα περισσότερο ενώ συνεχίζουμε να εισάγουμε νέα προϊόντα και να βελτιώνουμε την πλατφόρμα μας».

Με την αύξηση αυτή δεν είναι καθόλου παράλογο που ο Zuckerberg φροντίζει συνέχεια να τονίζει πως το Facebook πρέπει να επικεντρωθεί στους χρήστες κινητών συσκευών.

Στο καθαρά οικονομικό τομέα τώρα, το Facebook ανακοίνωσε έσοδα 1,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους και την αύξηση της μετοχής του κατά 0,12 δολάρια.