Αυτή είναι η λέξη που μας ξεχωρίζει καλύτερα από τις μηχανές

Αν θες να πειστείς ότι έχεις απέναντί σου ανθρώπινη οντότητα, αναζήτησε την… αηδιαστική λέξη!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
15:36
18/10/2018
Αυτή είναι η λέξη που μας ξεχωρίζει καλύτερα από τις μηχανές
loading

Ποια λέξη συνοψίζει άραγε την ανθρωπότητα στις μέρες μας καλύτερα από κάθε άλλη;

Τόσο καλά μάλιστα που μοιάζει ολότελα ανθρώπινη και μπορεί να μας διαχωρίσει από τον κόσμο των μηχανών και των bots; Μα τα «κόπρανα» φυσικά, ποια άλλη!

Ναι, καλά διαβάζετε, σε αυτό κατέληξε μελέτη που ζήτησε από εθελοντές να κρίνουν αν η μονολεκτική απάντηση που διάβαζαν προερχόταν από άνθρωπο ή μηχανή. Και οι περισσότεροι είπαν πως η λέξη «κόπρανα» τους έπειθε περισσότερο πως βγήκε από ανθρώπου χείλη!

Νευροεπιστήμονες του MIT ήταν πίσω από την έρευνα που θέλησε να ελέγξει αν μπορούμε να μπερδέψουμε την τεχνητή νοημοσύνη με πραγματικό άνθρωπο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Psychology».

Αν ζήσετε λοιπόν ποτέ κάναν εσχατολογικό εφιάλτη τύπου «Matrix» και πρέπει να ξεχωρίσετε αν απέναντί σας έχετε άνθρωπο ή οντότητα τεχνητής νοημοσύνης, τώρα ξέρετε ποια λέξη πρέπει να αναζητήσετε. Κι αν δεν πει «κόπρανα», ψάξτε τα επόμενα καλύτερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, «αγάπη», «παρακαλώ» και «έλεος». Στον αντίποδα, η λέξη «ρομπότ» κρίθηκε από τους περισσότερους πως ανήκει στην επικράτεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στα θετικά της όλης ιστορίας, πως μια σειρά λέξεων που εκφράζουν συναισθήματα (όπως «αγάπη» και «συμπόνοια») επιλέχθηκαν ως εξόχως ανθρώπινα. Κάτι είναι κι αυτό φανταζόμαστε…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει